Több oktatónkra is büszkék lehetünk

Március 13-án és 14-én több ELTE-hez köthető személy részesült állami kitüntetésben. Áder János köztársasági elnök megbízásából Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere adta át a díjakat a Pesti Vigadóban és a Parlamentben.

Széchenyi-díjban részesült Hamza Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Római Jogi és Összehasonlító Jogtörténeti Tanszék egyetemi tanára, a római magánjog továbbélésének és a magánjog fejlődéstörténetének kutatásában elért kiemelkedő, világszerte elismert tudományos eredményei méltatásaként.

Magyar Érdemrend Tisztikereszt Polgári tagozat kitüntetést vehetett át Gergely András, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézete Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszékének nyugdíjazott egyetemi tanára; Komlósiné Knipf Erzsébet, az MTA doktora, az ELTE BTK Germanisztikai Intézetének volt igazgatója, a Német Nyelvészeti Tanszék egyetemi tanára; Kulin Katalin, az irodalomtudomány doktora, az ELTE BTK professzor emeritusa és Siptár Péter nyelvész, az MTA doktora, az ELTE BTK Elméleti Nyelvészet Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, az MTA Nyelvtudományi Intézetének tudományos tanácsadója, nemzetközileg is kimagasló fonológiai kutatásai és A magyar helyesírás szabályai 12. kiadásában szerkesztőként és lektorként végzett munkája elismeréseként.

Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Tóth Etelka, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete Mai Magyar Nyelvi Tanszékének főiskolai docense, valamint Antalné Szabó Ágnes, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet Mai Magyar Nyelvi Tanszékének egyetemi docense, az ELTE BTK Szakmódszertani Központjának vezetője  eredményes oktatói és tudományos tevékenysége, illetve A magyar helyesírás szabályai 12. kiadásának kidolgozásában szerkesztőként való tevékenységének elismeréseként.

Németh Lajos-díjat kapott Készman József művészettörténész, a szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ oktatója, képzőművészeti területen végzett kurátori, műkritikusi tevékenysége elismeréseként.

Forrás: elte.hu

Fotó: vasarhely24.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]