Pár kattintásra van tőled az új melód! – Virtuális állásbörze az ELTE-n

Az ELTE szerencsére nemcsak arra figyel, hogy a képzési idő alatt sikereket élj meg, tanulj, fejlődj, hanem arra is, hogy ezt a tudást utána is kamatoztathasd. Több fórum is van, ahol közvetlenül az egyetemen tanulóknak, végzetteknek kínálnak állást, ezek közül az egyik leghasznosabb a virtuális állásbörze.

Keress jól állást, hogy jól kereshess!

Aki keresett már munkát valaha, pontosan tudja, hogy ez nem egyszerű folyamat. Neked mint munkavállalónak is vannak elvárásaid, és a munkaadóid is szigorúan megvizsgálják, meg fogsz-e nekik felelni. E kettő halmaz keresztmetszete a legtöbb esetben viszonylag szűk, ezért fontos, hogy JÓL KERESS ÁLLÁST. Ha pontosan tudod, mit szeretnél csinálni, és pontosan tudod, hogy milyen helyeken vannak olyan melók, amit szeretnél, az már félsiker. Persze kell majd még egy ütős önéletrajz, motivációs levél és lehengerlő stílus az állásinterjún, de erről majd egy következő cikkben!

A legkézenfekvőbb az, ha a saját egyetemed, saját szakod közegében keresgélsz. Ez jelenheti azt, hogy felveszed a kapcsolatot egy oktatóddal, akiről tudod, hogy a gyakorlatban is űzi azt a mesterséget, amit tanít, jelentheti azt is, hogy a szaktársaiddal alapítasz egy céget, vagy nézelődhetsz az egyetem falaira biggyesztett cetlik között, az egyetemi lapban, az Állásajánlatok ELTE-sektől ELTE-seknek Facebook-csoportban, de ha igazán tutira akarsz menni, akkor egyet mindenképpen tegyél meg idén tavasszal:

REGISZTRÁLJ AZ ELTE VIRTUÁLIS ÁLLÁSBÖRZÉJÉRE!

Ez lényegében egy olyan felületet biztosít, amin keresztül a munkaadók és a munkakeresők – látva az egymás által kínált kondíciókat – felvehetik egymással a kapcsolatot. Az első asszociációd persze lehet az, hogy tuti csak közintézmények és közoktatási intézmények állásai lesznek ott betöltetlenül, ám akkor is nyugodtan jelentkezz fel, ha a magánszférában szeretnél dolgozni, ugyanis a munkaadók oldaláról is kötetlen a regisztráció.

A regisztráció és a jelentkezés ingyenes, és akkor is érdemes körülnézned, ha még aktív diák vagy, mert gyakornoki pozíciókat és részmunkaidős munkákat is hirdetnek meg. Mivel a híres budapesti tanszékek mellett már Nyíregyházán és Szombathelyen is van az ELTE-nek kampusza, így az ott tanulóknak is szól a hirdetés, ráadásul távmunkában hirdetett lehetőségek is várnak!

Találkozzunk április 4–6. között az éterben! 😉

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]