Nyelvtanulási lehetőségek az Origó Nyelvi Centrumban

Szeretnél új nyelvet tanulni, vagy esetleg felfrissíteni a régit? Lesd meg az Origó Nyelvi Centrum képzéseit, amelyek szeptember 18-tól indulnak.

“Az ELTE Origó Nyelvi Centrum több évtizedes nyelvoktatási és nyelvtudásmérési tapasztalat birtokában, az esélyegyenlőség jegyében minél szélesebb körben kínálja változatos nyelvi programjait, melyek elsősorban nem a vizsgákra, hanem az interkulturális kommunikációra készítenek fel. Programjainkkal a szabadidő tartalmas eltöltésére hívjuk fel a figyelmet, miközben az élethosszig tartó tanulás könnyedebb lehetőségét biztosítjuk. Olyan „köztérré” kívánunk válni, ahová kellemes, érdemes betérni” – olvasható az Origó honlapján a hitvallásuk.

Az Origó angolból, franciából, németből, spanyolból, olaszból, oroszból és magyarból mint idegen nyelvből kínál tanulási lehetőséget, amelyekből mind 30, mind pedig 60 perces időtartamú képzések is indulnak. Az adott kurzusok legkorábban szeptember 18-án kezdődnek, és legkésőbb 2017. december 16-án (vagyis az egyetem szorgalmi időszakának végén) fejezik be a képzéseket, alkalmazkodva az ELTE félévi időrendjéhez.

A tanórák ütemezését illetően az Origó számára fontosak a hallgatói visszajelzések, így – bár az órák többnyire hétköznap zajlanak – minden csoportnak lesz legalább egy 4 x 45 perces szombati alkalma is annak érdekében, hogy a tanfolyamok ne lógjanak bele a vizsgaidőszakba. A pontos időbeosztásért látogasd meg az Origó honlapját. Az eleve szombaton tartott képzések alkalmanként 5 x 45 percesek lesznek, és 12 hétig tartanak majd. A munkaszüneti napokon (10. 23. és 11. 01.) kieső alkalmakat a 18 órakor kezdődő tanfolyamok esetében néhány alkalom 45 perces meghosszabbításával pótolják, míg a 18 óra előtt kezdődő tanfolyamok munkaszüneti nap(ok) miatt elmaradt óráit december 18-án, hétfőn tartják meg. Ez utóbbi időpontot a tanárral és a hallgatótársakkal egyeztetve előrébb hozhatják, hogy biztosan ne lógjatok bele a vizsgaidőszakba.

Az Origó nyelvi kurzusai elsősorban ELTE-s hallgatóknak készültek, de szabad kapacitás függvényében bárki mást is szívesen várnak, aki a tanfolyami kínálatban megtalálja a számításait. Az adott kurzus csak akkor indul el, ha a csoport létszáma eléri a 8 főt, de a maximális létszám nem lehet több 14-nél. 30 óraszámnál a kurzus ára ELTE-s hallgatóknak 20 ezer forint (külsősöknek 21 ezer), 60 óraszámnál 40 ezer forint (külsősöknek 42 ezer). A jelentkezés során érdemes kitölteni a szintfelmérő tesztet, ha nem teljesen az alapoktól szeretnétek kezdeni az adott nyelvet.

A nyelvoktatás mellett lehetőség van nyelvvizsgázni is B1, B2, C1 és C2 szinteken is az alábbi nyelvekből: angol, eszperantó, francia, lovári (cigány), német, olasz, orosz, román, spanyol, szlovák, arab, beás (cigány), bolgár, cseh, dán, finn, holland, horvát, japán, kínai, lengyel, örmény, ruszin, svéd, szerb, szlovén, török, ukrán. Ezek mellett lehetőség van latinból és ógörögből vizsgázni.

Az Origó szerint ezért érdemes az ő nyelvvizsgarendszerüket választani:
– Nyelvvizsgáik államilag akkreditáltak.
– Minden hónapban szerveznek vizsgát.
– Több mint 30 nyelvből vizsgázhatsz náluk.
– Több mint 60 vizsgahelyük van országszerte.
– Több nyelvből a saját készítésű kiadványaikból készülhetsz fel.
– Az éles vizsga előtt angol, német, francia és spanyol próbavizsgán is kipróbálhatod tudásodat.
– Nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamaikon a leghitelesebben készítenek fel a megmérettetésre.

Az Origó továbbá fontosnak tartja az esélyegyenlőség kérdését is. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a lelkiismereti-vallási okok miatt szombaton munkát nem végző vizsgázóiknak évente egy alkalommal a szombati írásbelit követő hétfőn szerveznek írásbeli vizsgát. A fogyatékkal élők a jelentkezéskor – orvosi szakvéleményt is mellékelve – kérhetik a vizsga könnyítését.

Az említett honlapon mindezek mellett hozzájuthatsz a mintafeladatokhoz, próbavizsgázhatsz, letöltheted az Origió kiadványait a sikeres vizsgához, illetve tanulási tippeket és trükköket is olvashatsz.

Kép: origo.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]