Az ELTE Sikerek előadássorozat második előadója Tölgyessy Péter lesz

2017 májusában indult az ELTE Alumni Központ ötletére az “ELTE Sikerek” c. előadássorozat, amelyeket az egykori ELTE-s, mára sikeres alumnusok tartanak. A következő előadó Tölgyessy Péter alkotmányjogász lesz.

A tudásmegosztási előadássorozatot az Aula Magnában szerdai esti időpontokra szervezik. Az Alumni Központ munkatársai szeretnék továbbra is, ha a rendezvénysorozat elősegítené, hogy az egyetemen végzetek közössége erősödjön, ezzel hozzájárulnának az ELTE szellemiségének növeléséhez. Az előadók olyan sikeres, elismert egykori ELTE-s hallgatók, akik személye és munkája példaértékű és inspiráló lehet. Az előadó alumnusok nemcsak a szakmai pályájukról, hanem egykori egyetemi emlékeikről, mestereikről is mesélnének, illetve arról, milyen szerepet tölt be az ELTE későbbi szakmai sikereiben. Az előadások után lehetőség van kérdések feltevésére is.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várják az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a jelenlegi hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését, és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Mezey Barna rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet.

A sorozat nagy érdeklődéssel indult, a nyitóelőadást Lovász László Széchenyi- és Bolyai-nagydíjas matematikus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartotta 2017. május 17-én. Az előadás címe Gráfok és hálózatok: a gimnáziumtól a Microsoftig, avagy a játéktól a tudomány paradigmájáig volt. Recenziókat itt és itt olvashat róla.

A következő előadást Tölgyessy Péter, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével  kitüntetett alkotmányjogász, politológus tartja 2017. június 7-én 18.30-tól az ELTE ÁJK Aula Magnában (1056 Budapest, Egyetem tér 1-3.).

“Magyarország második évszázada ismétlődően nekivág nyugatos polgárosodásának, ám céljához igazán még sosem ért. Milyen tényezők okozhatták az 1989 utáni újabb kudarcot? Ez a kérdéskör, amit legjobb tudásom szerint mostanság megválaszolni szeretnék.” /Tölgyessy Péter/

ELTESikerek_Sajto_Web_02 copy

 

További részletek: 

Figyelem! A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött!

Forrás, kiemelt kép, képek: ELTE Alumni Központ

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]