Európai utazás fiataloknak, ingyen!

Az Európai Bizottság „Move2Learn Learn2Move” néven Európán belüli mobilitási programot hirdet 16-19 éves fiatalok számára. Az idén harminc éves Erasmus+ program keretében létrejövő kezdeményezés több mint ötezer fiatalnak nyújt lehetőséget ingyenes utazásra.

A világ legnagyobb nemzetköz oktatási hálózatán, az eTwinning rendszerben részt vetvő osztályok jelentkezhetnek az ingyenes utazásra, melyet országonként a legjobb projektek nyernek el. Az eTwinning egy 2005 óta működő e-tanulási platform, mely Európa-szerte elősegíti az iskolák és a tanulók közötti együttműködést. 2014 óta az Erasmus+ részekét kommunikációs felületet nyújt tanárok, intézményvezetők és könyvtárosok számára, hogy a közös projekteket hozzanak létre.

A „Move2Learn Learn2Move” mobilitási programnál nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát utazás népszerűsítésére, előnyben részesítik a kevés széndioxid kibocsájtással működő közlekedési eszközöket választó pályázatokat. Valamint a nyertes projektek kiválasztásánál fontos a társadalmi befogadás az európai fiatalok oktatása és foglalkoztatása terén. Ezeket a szempontokat figyelembe véve bármely célállomás és közlekedési mód igénybe vehető. Számos közlekedési társaság külön kedvezményeket is biztosít a programban résztvevő fiataloknak, melyekről itt lehet tájékozódni. 2017. augusztus és 2018. december között, a pályázó által kiválasztott időpontban vehető igénybe az utazási lehetőség.

Forrás: eduline.hu

Kiemelt kép: europa.eu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]