Kollégiumfejlesztés kezdődhet

Komoly fejlesztések várhatók a felsőoktatási kollégiumokban miután a kormány Országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégiát fogadott el. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A stratégia célja a felsőoktatási kollégiumok, illetve kollégiumi férőhelyek minőségi fejlesztése és korszerűsítése, felújítása, “valódi felsőoktatási kampuszok” kialakítása – olvasható a határozatban.

A kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert, valamint a stratégia megvalósításában érintett minisztereket, hogy a 2014–2020 közötti európai uniós fejlesztési források felhasználásának tervezésénél és végrehajtásánál biztosítsák azokat az eszközöket, amelyek lehetőséget nyújtanak a stratégia céljainak érvényesítésére, ütemezett megvalósítására, a megvalósuló fejlesztések fenntarthatóságára.

A nemzetgazdasági minisztert és az emberi erőforrások miniszterét arra kérik, hogy gondoskodjanak a stratégia ütemezett végrehajtásához szükséges, központi költségvetést terhelő források időarányos rendelkezésre állásáról a 2017. évi központi költségvetésben – adta hírül az MTI.

 

Forrás: MTI

Kép: Vörös Tamás, ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]