Felvételi 2016 – nem kell ismét hitelesítenie annak, aki módosít felvételijén

Jövő hét keddig, azaz július 12-ig van lehetőség dokumentumpótlásra, sorrend – és adatmódosításra az e-felvételi felületén. Újabb hitelesítő adatlapot egyik esetben sem kell beküldeni, csupán ellenőrizni kell, hogy elfogadták-e a változtatást, illetve hitelesítették-e a feltöltött dokumentumokat.

Még van lehetőség a jelentkezés módosítására az idei felsőoktatási felvételi eljárás során. A felvételizők jövő hét keddig, július 12-ig változtathatják meg a már megjelölt szakok sorrendjét, de törölhetnek is szakokat a listáról. Újabb szakra való jelentkezés azonban nem lehetséges.

Frissen „szerzett” nyelvvizsga-bizonyítvány, illetve a felvételit befolyásoló irat feltöltésére is jövő hét keddig van lehetőség az e-felvételi felületén. Aki felszólítást kapott az utolsó, év végi középiskolai bizonyítvány oldalainak feltöltéséről, annak nyolc napon belül kell pótolnia ezt a hiányosságot – abban az esteben, ha a tanulmányi pontokat is szeretné beszámíttatni.

Fontos, hogy iratok pótlása, sorrendmódosítás, illetve adatmódosítás után sem kell újra hitelesítő adatlapot beküldeni, de minden esetben ellenőrizni kell, hogy elfogadták-e az e-felvételi felületén végrehajtott változtatást, valamint hogy hitelesítették-e az újonnan feltöltött dokumentumokat. Ellenkező esetben a módosítást nem veszik figyelembe a felvételi eljárás során.

Mindezekről bővebben az e-felvételi felületén olvashattok.

Forrás: eduline.hu
Kép: szig-dujv.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]