Milyen nyelveket tanulnának az ELTE-sek? Az Origó Nyelvi Centrum kiderítette

A megújuló ELTE Origó Nyelvi Centrum közel 2200 ELTE-s hallgatót faggatott arról, hogy mi fontos számukra a nyelvoktatás terén. Mik a legnépszerűbb nyelvek és mit tanulnának legszívesebben hallgatótársaitok? Mindez kiderül az Origó felméréséből, sőt még az is, hogy melyik az a nap, amikor a legszívesebben tanulunk nyelvet.

Nem meglepő módon az angol lett a legnépszerűbb nyelv, ezt a megkérdezett hallgatók közül több mint 1300-an választanák a nyelviskola kínálatából. Ezt követte a német, majd a francia, olasz és spanyol, amit körülbelül ugyanannyi diák választana szívesen. A listán utolsó helyen végzett az orosz, de ezt is több mint 500 hallgató választaná.

A kitöltők legnagyobb része szerint a kínai nyelvvel egészülhetne ki az oktatott órák listája, de majdnem ennyire népszerű volt a japán is. Ezen felül kisebb számban, de még a svéd, a portugál, a holland és az arab nyelv mellett tették le voksukat a hallgatók.

Az is kiderült, hogy átlagosan heti két alkalomnál többet nem tudnak az egyetemisták nyelvtanulásra szánni, és ezt az időt legszívesebben kommunikatív és beszédközpontú órákon töltenék el. Emellett még a nyelvvizsga-előkészítő órák bizonyultak népszerűnek, és a prezentáció-központú óra kapta a legkevesebb szavazatot. Nem meglepő módon a kitöltők nagy része a szombat délelőttöt jelölte meg, mint időpontot, amikor a legszívesebben járna nyelvórákra.

Aponyi András lett az a szerencsés kitöltő, aki megnyerte a nyelvtanfolyamot, amelyet a kérdőívben közreműködő hallgatók között sorsolt ki az Origó. Érdemes szemmel tartanod a nyelvi centrum szeptemberben induló képzéseit, ugyanis a kérdőívekből szerzett tapasztalatokat beépítve indulnak majd az új kurzusok.

Forrás: infogram

Kép: huffingtonpost.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]