Adj vérplazmát és segíts másokon!

Unalmasak a napok és történhetne már valami izgi? Vagy úgy érzed nincs elég önbecsülésed és szeretnél igazán tenni valamit érte, hogy büszke lehess? Ha mindig is szerettél volna hasznos tagja lenni a társadalomnak vagy csak egyszerűen ettől érzed igazán jól magad, akkor most itt a Te időd, hogy segíts másokon! Nem is akármivel, hanem egy kis vérplazma adásával saját készleteidből. A Plazmaszolgálat Kft., amely tagjai már hat éve folytatják nemes célú tevékenységüket fővárosunkban, nem is sokáig rabolja időtöket, ha belevágtok ebbe a nagyszerű adakozásba, hiszen fél óra és máris életeket menthettetek meg. Mi is köszönjük, ha segítetek és ilyen bátrak vagytok!

A Plazmaszolgálat Kft. tagjai immár hatodik éve folytatják nemes célú tevékenységüket Budapesten. “Célunk, hogy a magyar betegeket magyar plazmából készült gyógyszerekkel lássuk el. Segítségedért ingyenes orvosi vizsgálatot és 4000 forint költségtérítést adunk” – írja a cég közleményében. Tehát, ha szeretnétek életeket menteni és hozzájárulni kezdeményezésükhöz, akkor keressétek meg a lent megadott címeken valamelyik központjukat nyitvatartási időben. Amire szükségetek lesz: érvényes TAJ-kártyátok, személyi igazolványotok és lakcímkártyátok. Honlapjukon időpontot is foglalhattok első alkalommal.

A vérplazmát egy speciális, rendkívül korszerű berendezés segítségével gyűjtik és mivel ilyen szuper géppel dolgoznak, így az orvosi vizsgálattal együtt mindösszesen egy órát vesz igénybe az egész procedúra. Hasonlóan zajlik le, mint a véradás, hiszen szintén szakaszosan vesznek vért egy vénából, amelyből az említett készülék elszeparálja a plazmát, a vörösvértesteket pedig visszajuttatja a donornak.

A steril, egyszeri használatra alkalmas eszközökkel levett, legfeljebb donoronként 750 ml plazmát gyógyszeralapanyag gyártáshoz használják fel a gépi plazmaferezis nevezetű folyamat során. A plazmából többféle gyógyszert állítanak elő, ilyen készítményeket alkalmaznak többek között csontvelő- és szervátültetésen átesett betegeknél, égési sérülteknél, immunhiányban és vérzékenységben szenvedőknél.

A két budapesti Plazmaszolgálat elérhetőségei:

1. 1082 Budapest, Kisfaludy u. 32-38. IV. em.
CORVIN Irodaház (A Corvin mozi mögötti bejáratánál)
Weboldaluk ITT elérhető.

2. 1093 Budapest, Czuczor u. 10. III. em.
STUDIUM Irodaház (Budapesti Corvinus Egyetem Közraktár utcai épülete)
Weboldaluk ITT elérhető.

Nyitvatartási idő mindkét helyen:

Hétfő 8–18
Kedd 8–18
Szerda 8–18
Csütörtök 8–18
Péntek 8–18
Szombat: 8–13

Mi is köszönjük, ha ilyen bátrak vagytok és segítetek másoknak!
További információk a Plazmaszolgálat Kft. honlapján.

Forrás: Eduline

Kép: National Geographic

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]