Már Londonban is támogatják a magyar tehetségeket

Ifjúsági irodát és tehetségközpontot nyitott Londonban az Új Nemzedék Központ, melyet február 17-én adott át Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az eseményen elmondta, hogy a Magyarországon tervezett, és a már megnyílt húsz hasonló iroda után a londoni az első ilyen jellegű intézmény külföldön.

A program egyik célja a magyar tehetségek támogatása. A londoni iroda megnyitásával az Egyesült Királyságban élő magyaroknak kíván további lehetőséget biztosítani arra, hogy könnyen felvehessék és tarthassák a kapcsolatot Magyarországgal. A másik cél az, hogy a Magyarországon élő fiatalokat könnyebben megismerjék az Egyesült Királyságban. Befektetőket találjanak, és ezáltal többet tudjanak meg a fiatalok termékeiről.

Novák Katalin szerint a Londonban megnyílt első külföldi irodát bevezető jelleggel nyitották. Az eddigi visszajelzések alapján sok fiatalt érdekelne a program. Az érdeklődő nagy-britanniai magyar fiatalok úgy érzik, hogy szükségük van egy ilyen találkozási pontra, ahol megoszthatják gondolataikat, tapasztalataikat egymással és segítséget is kaphatnak.

A most nyitott iroda és a néhány hete alakult londoni magyar tudósklub között már együttműködési megállapodás is született – említette Novák Katalin. „A célok között szerepel olyan mentorprogramok összeállítása a brit felsőoktatásban tanulóknak, amelyek nemcsak Nagy-Britanniában dolgozó tudósokkal kötik össze őket, hanem a magyarországi tudományos műhelyekkel is.”

A kormány az Egyesült Királyságban élő fiatalokat fontos tényezőnek tekinti, mivel, ha ezek a fiatalok a saját területükön jól teljesítenek, akkor abból Magyarország is profitál – nyilatkozta az államtitkár.

Ha a mostani iroda sikeres lesz, akkor érdemes lehet elgondolkodni további intézmény nyitásán – mondta Novák Katalin.

Forrás: edupress.hu

Kép: magicaleurope.blog.hu

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]