Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptembertől induló képzésekre!

2016. február 15-e éjfél, azaz a mai nap a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre való jelentkezés határideje. Eddig kell végezniük a jelentkezőknek az E-felvételi felületén a személyes és kötelező adataik rögzítésével, a kiválasztott szakok megjelölésével és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltésével.

A felvi.hu figyelmeztetése szerint a jelentkezés véglegesítése előtt a jelentkezőknek érdemes áttekinteniük a január végén közzétett, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hivatalos kiegészítésében megjelent módosításokat, illetve az új jelentkezési lehetőségeket (a Felsőoktatási felvételi tájékoztatót ezen a linken találjátok, a Hivatalos kiegészítőt pedig itt olvashatjátok. A Tájékoztató ugyanakkor a felvételi szabályok, meghirdetések és hasznos tudnivalók mellett a Hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmakat is tartalmazza.

Díjmentesen három jelentkezési hely jelölhető meg, aki ennél többet (maximum hatot) szeretne megjelölni, annak szintén február 15-én éjfélig kell befizetnie a megjelölt további jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő díjat átutalással, vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával.

A jelentkezési határidő után több mint egy hetetek lesz a jelentkezés hitelesítésére, amely nélkül a jelentkezés érvénytelennek minősül. A hitelesítést február 23-áig kell elvégezni. Erre kétféle lehetőségetek van: hitelesíteni lehet az Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190). Fontos, hogy amennyiben a hitelesítő adatlap leadás után (és a határidő lejárta előtt) módosítotok valamit az e-felvételiben (adatot írtok át, vagy új dokumentumot, befizetési igazolást töltötök fel), akkor a hitelesítő adatlapot újra le kell generálni és be kell küldeni, különben a jelentkezés érvénytelen lesz! A hitelesítés módjairól részletesebben ezen a linken olvashattok.

 

Forrás: felvi.hu

Kép forrása: rasik.meritsansar.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]