Michelle Obama rappelve buzdítja továbbtanulásra a diákokat

Tegnap előtt jelent meg az a rapvideó, amelyben Michelle Obama egy humoristával együtt a továbbtanulásra igyekszik buzdítani az amerikai diákokat. A videó egy az amerikai diplomások arányának növelését célzó projekt, illetve kampány része. A munkáscsaládban felnőtt First Lady dalának egyik részlete: „Ha magánrepülőn akarsz utazni, akkor egyetemre kellene menned. Ha magasra törnél és sokat akarsz keresni, akkor töltsd meg tudással a fejed”.

Az amerikai first lady a Saturday Night Live-ból is ismerhető stand-up komikus Jay Pharoah-val készített közös videót, amelyben az egyetemi továbbtanulás hasznáról próbálják meggyőzni a középiskolás diákokat. Michelle Obama többek között olyan szöveget nyomat, mint például: „Ha magánrepülőn akarsz utazni, akkor egyetemre kellene menned. Ha magasra törnél és sokat akarsz keresni, akkor töltsd meg tudással a fejed”.

A kisfilm Michelle Obama nemrég elindított Better Make Room elnevezésű kampányának a része. A 14-19 éves korosztályt célzó kezdeményezés lényege, hogy a diákok személyes sikerei és történetei hasonló formában jelenjenek meg a közösségi médiában, mint a hírességekkel, sportolókkal kapcsolatos hírek. A kampány a first lady Reach Higher projektjéhez tartozik, amelynek célja, hogy továbbtanulásra ösztönözzék a diákokat, növelve az amerikai diplomások arányát. A kampány látványos honlapját itt találod, a projekt bemutatóanyagát pedig itt olvashatod el.

A chicagói munkáscsaládban felnőtt first lady gyakran mesél a diákoknak arról, milyen keményen dolgozott annak idején azért, hogy jó jegyeket és diplomát szerezzen a Princetonon és a Harvardon, erre utal a mostani videóban is.

flotus

 

Forrás: eduline.hu

Képek forrása: japantimes.co.jp, kansascity.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]