Még egy hétig tudtok Diákhitelt igényelni

Itt a Mikulás, a vizsgák meg mindjárt a karácsony is, úgyhogy, ha a sok izgalom közepette elfelejtetted volna, most gyorsan szólunk, hogy még egy hétig, december 15-ig lehet Diákhitelt igényelni. A Diákhitel Központ Zrt. nemcsak a végső határidőt közölte, de azt is, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1-hez rekord alacsony, 4,9 százalékos kamattal juthatnak a hallgatók, képzési formától függetlenül. A kétszázalékos kamatú Diákhitel2-t pedig kizárólag önköltséges képzésben részt vevő diákok kérhetik képzési díjuk kiegyenlítésére.

A Diákhitel Központ Zrt. hangsúlyozta, hogy azok a hallgatók, akik december 15-ig eljuttatják kérelmüket a központhoz, január 15-ig meg is kapják az igényelt összeget. A Diákhitel1-et az egész félévre visszamenőleg is igényelhetitek, így akár 250 ezer forintot is kaphattok a tanulmányi költség finanszírozására.

Diákhitel1 esetében havonta 15–50 ezer forintot lehet felvenni, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. Érdemes előre is gondolkodni és összeszámolni a tavaszi szemeszter költségeit, aki ugyanis december 15. után adja le az igényt, annak csupán március elsején áll pénz a házhoz.

A hallgatói hitelrendszerről szóló kormányrendelet év eleji módosításának eredményeképpen a jogosultak körét és a jogosultsági időt is kiterjesztették. Így akár már negyven éves korig is lehet kérni a diákhiteleket, és tíz félév helyett akár tizenegy félévre is.

Ha úgy döntöttél szükséged lesz a Diákhitelre, akkor a Neptun hallgató felületén érdemes elindítani az igénylést (Ügyintézés menüpontban a Diákhitel igénylés alpont). Itt megtalálod a kinyomtatható adatlapot, amit aztán a tanulmányi osztályon kell leadnod. Ha nem vagy jóban a Neptunnal, akkor sincs semmi gond, a nyomtatványt megtalálod a www.diakhiteldirekt.hu oldalon is.  A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló elérhető a központ internetes felületén (www.diakhitel.hu).

forrás: edupress.hu

kép: unitededu.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]