Nemek közti egyenlőség az ELTE-n

Ti már gondolkoztatok azon, vajon a női vagy a férfi nem tagjaiból van-e több társaitok között előadásaitokon, gyakorlataitokon vagy karotokon? Esetleg konkrét elképzelésetek és véleményetek van róla? Most egy kutatás eredményéhez is hozzájárulhattok, ha igen. Nézzük, milyen kutatást indított az ELTE TáTK.

Az ELTE Társadalomtudományi Kara új kutatásba vágott, amely azt vizsgálja, milyen a nemi arány egyetemünkön. A felmérésen az ELTE összes karát figyelembe veszik, így nem kis fába vágva fejszéjüket. A kutatást a TáTK Módszertani Kutatóközpontja indította útjára, amely a tervek szerint 2015 novemberétől 2016 februárjáig fog tartani. Az adatfelvételt kvalitatív interjús kutatással, illetve két webes kérdőív által végzik.
Fontos aspektusa a felmérésnek, hogy itt most a diákok véleményére kíváncsiak, vagyis azt szeretnék megtudni, mi hallgatók hogyan látjuk ezt a dolgot. Tehát a kutatás nem a puszta tényekre tér ki, hiszen a nevében is benne van, ez egy társadalomtudományi tanulmány.
Most Ti is segíthettek! Az igen hosszas adatgyűjtéshez (interjúk elkészítése és begépelése, kérdőívek tesztelése) ugyanis pszichológiát vagy társadalomtudományokat tanuló alap- vagy mesterszakos, illetve PhD hallgatók részvételét keresi és várja szeretettel a Módszertani Kutatóközpont. Ha közéjük tartozol és szívesen részt vennél ebben a projektben, ott a helyed! Cserébe szakmai gyakorlatot vagy megegyezés szerinti honoráriumot zsebelhettek be!

A jelentkezési lap itt érhető el.
Jelentkezési határidő: 2015. november 4.

Forrás: http://www.elte.hu
Kép: http://www.forbes.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]