Német nyelvvizsga ingyen? Lehetséges!

Jó hír, hogy mostantól nem a pénztárcád vastagságán múlik, hogy lesz-e nyelvvizsgád. Hazánkban is egyre ismertebbé válik a self-study és az online nyelvtanulás is. A szókincsbővítéstől kezdve a kiejtésen át egészen az online tanárokig mindenre rálelhetsz a következő honlapokon, méghozzá teljesen ingyen. Akár felvételihez, akár a diplomádhoz kell a nyelvvizsga, ne keresgélj tovább! A továbbiakban hét oldallal ismerkedhetsz meg, melyek között biztosan megtalálod a céljaidhoz leginkább passzolót. Egy gyors regisztrációt követően már kezdheted is a tanulást. Tedd meg az első lépést a nyelvvizsgád felé: olvass tovább!

Amennyiben még csak most kezded a nyelvtanulást vagy felfrissítenéd az alapokat, a deutsch-lernen.com 10 leckét ajánl neked különböző gyakorlati feladatokkal. A haladóbbak ugyanitt 24 fejezeten keresztül nyerhetnek betekintést a német nyelvtan rejtelmeibe.

Változatos kínálattal várja a deutsch-perfekt.com is különböző nyelvi szinteken tartó tanulóit. A jól ismert Lückentexteken túl itt ingyenes hanganyag letöltésére is lehetőség nyílik.

A deutschakademie.de-n németországi tanfolyamokon túl a számunkra kedvező online verzió is fellelhető. Az oldal több mint 20 ezer nyelvtani és szókincsbővítő feladatot tartalmaz, fórumain pedig német nyelvtanárok válaszolnak kérdéseidre.

A freelanguage.org–on kedvedre válogathatsz szövegek, hanganyagok is videók között, és ha unod már a németet, további 30 nyelven folytathatod a gyakorlást. Hasznos lehet a forvo.hu is, amely egy óriási online kiejtési szótár.

Az effectivelanguagelearning.com tanulási tippekkel szolgál, és természetesen itt is található németes szekció, a livemocha.com kitöltött feladatairól pedig anyanyelvi beszélők adnak visszajelzést, akikkel akár kommunikációs készségedet is fejlesztheted.

Végül, de nem utolsó sorban a bbc.co.uk/languages oldalon kezdők számára ideális 12 hetes kurzus érhető el, melynek elvégzéséről a végén még papírt is kapsz. Az említett oldalak segítségével pedig remélhetőleg a nyelvvizsgádról is.

Forrás: eduline.hu cikkei
Kép: nativa-akademie.de

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]