Több mint nyílt nap – újra itt az ELTEfeszt

A hagyományos nyílt nap keretein túllépő fesztivál idén immár harmadik alkalommal várja az érdeklődőket: a szervezők nem csupán a leendő felvételizőket, hanem szüleiket és pedagógusaikat is színes és interaktív programokkal várják. Aki október 2-án ellátogat az ELTE Trefort kerti Campusára, az nem csupán érdekes workshopokon vehet részt, hanem bepillantást nyerhet az ország legjobb kutatóinak rendhagyó óráiba is.

Az izgalmas programokon az ELTE összes kara bemutatja “portékáit”, komplex képet adva így az intézményen belül folyó kutatásokról és oktatásról. Az egész napos program során kiderül, hogy milyen lehetőségek várnak a felsőokatás berkeiben elmerülni vágyókra, a leendő egyetemi hallgatók bekukkanthatnak a start-upok világába is, kipróbálhatják, hogy mennyire képesek informatikusként gondolkodni, de lehetőségük lesz egy statisztikai gyorstalpalót is elvégezni. Érdekes beszélgetésnek lehetnek részesei a koffein- és alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó reakciókról, valamint a modern élet és a modern technológiák feltételezett egészségkárosító hatásaival kapcsolatos félelmekről. Mindemellett megrendezésre kerül egy rendhagyó „termékbemutató” is, ahol találkozhatunk a molekuláris tetoválással. Az előadások mellett kellemes atmoszféra, ingyenes karrier-tanácsadás, személyiségpszichológiai tesztek, kulturális- és sportprogramok várnak mindenkit. A központi előadásokat idén Bányai Éva hipnóziskutató, Szilágyi Márton irodalomtörténész, Vellai Tibor genetikus és Vicsek Tamás fizikus tartja. A fesztivál vendége lesz továbbá az intézményben végzett D. Tóth Kriszta újságíró, író, az UNICEF nagykövete.

A kifejezetten diákbarát rendezvény célja, hogy a fiatalok képet kaphassanak arról, miként működik egy tehetséggondozásban élen járó egyetem. Az előadások mellett külön standoknál tájékozódhatnak az érdeklődők a felvételi tudnivalókról, az Érettségi Előkészítőről és hallgatói szolgáltatásokról, valamint a kiemelkedő diákok tehetséggondozását végző egyedülálló szakkollégiumi hálózat mellett tutorálási és mentorprogramokról bővebb információkat tudhatnak meg.

Egy biztos: érdemes október 2-án ellátogatni az interaktív pályaválasztó napra, ahol az útkereső törtetők és a még kételkedő, de továbbtanulni vágyó diákok is megtalálhatják azt a hivatást, amelyet akár életük végéig örömmel űznének.

Kép: elte.hu
Forrás: elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]