Segíteni mindenki tud

Biztos mindannyian találkoztatok már olyan helyzetekkel, amikor kiderült: az akadálymentesítés egyes hiányosságai miatt nem lehet egyszerű bejárni az egyetemre, vagy van, hogy az olvasás vagy a jegyzetelés is megoldhatatlan feladatot jelent – de az is lehet, hogy időnként jó lenne valaki külső szemlélőnek beszélni a lelki problémáinkról. És a legtöbben talán már azt is éreztük, hogy nekünk is jó lenne, ha megfelelő segítséget tudnánk nyújtani azoknak, akiknek sokkal nagyon szükségük lehet erre. Az esélyegyenlőségi toborzásra minden picit is együttérző hallgatónak érdemes elmennie.

Szeptember 17-én csütörtökön 18 órától szeretettel vár minden segíteni vágyót az ELTE BTK HÖK Szociális Bizottsága a Trefort Könyvtár Klub teraszán, a Trefort-kertben. Itt mindent megtudhattok például az Esélyszobáról, a Kortárs Segítő Csoportról, illetve minden olyan lehetőségről, amellyel speciális igényű vagy nehéz helyzetbe került hallgatótársaitok életét könnyíthetitek meg. Az eseményen képviseltetni fogja magát az Egyetemisták a Környezettudatos Szemléletért csoport is.

A találkozó kötetlen lesz, megismerkedhettek a segítségnyújtás lehetséges módjaival, feltehetitek a kérdéseiteket – a szervezők pedig várhatóan mindenki kételyeit el fogják oszlatni.

Az eseményt itt találjátok – de ha az időpont nem lenne megfelelő, jó szándékotokat itt is jelezhetitek, illetve megkereshetitek a Szociális Bizottságot is.

Kép: technokrata.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]