Két szakod van? Pályázz!

Április 19-ig lehet benyújtani a párhuzamos képzés kompenzációjára a pályázatokat azoknak, akik legalább két szakon tanulnak az ELTE-n. A tandíj akár 80%-át is visszakaphatják a pályázók.

Párhuzamos képzés kompenzációjára azok jelentkezhetnek, akik egyszerre két szakon is aktív hallgatók az ELTE-n, és egyik képzésük ösztöndíjas, a másik pedig (már a jelentkezéskor is) önköltséges. További feltétel, hogy a pályázó a képzési időn belül legyen a tanulmányaival, mindkét képzésén. Fontos, hogy nem csak korábbi rendszerű, alap-, mester- és osztatlan képzésben résztvevőkre vonatkozik a pályázat, hanem azokra is, akiknek legalább az egyik képzésük valamilyen felsőoktatási vagy felsőfokú szakképzés.

A kérvényt a Neptunon keresztül lehet benyújtani, azokat a szociális helyzet és az előző félév tanulmányi eredménye alapján bírálják el, előbbi szempontrendszere megegyezik a rendszeres szociális támogatáséval. Sőt, ha valaki erre a félévre pályázott szoctámra, akkor ezeket az adatokat és igazolásokat nem kell újra beadnia, elég az alábbi dokumentum kitöltésével igazolnia, hogy körülményei nem változtak, s engedélyezi a korábbi kérelem felhasználását. A tanulmányi eredménybe pedig természetesen a szakos átlagok, valamint a publikációk és az OTDK-részvétel számít bele.

Az Egyetemi Hallgatói Szociális Ösztöndíjbizottság bírálja el a pályázatokat, és legfeljebb a költségtérítés(ek) 80%-át ítéli vissza a hallgatónak, természetesen csak akkor, ha az már azt befizette.

A pályázatot a Neptun Ügyintézés fülénél, a Kérvények menüpontnál lehet benyújtani április 19-ig. További információk itt.

Kép forrása: http://botswanayouth.com/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]