Bemutatta programját Sztilkovics Zorka PPK HÖK elnökjelölt

Az ELTE négy karán, így a PPK-n is idén először közvetlen HÖK elnök választást tartanak áprilisban. Ennek apropóján Sztilkovics Zorka, a PPK HÖK jelenlegi elnöke, egyben elnökjelöltje, hallgatói fórum keretében mutatta be elnöki programját. Az esemény résztvevői a prezentációt követően kérdéseiket is feltehették.

A program a megkezdett munka folytatása, és a hallgatói igények minél szélesebb körű bevonása jegyében íródott, hiszen Zorka már közel egy éve áll a Hallgatói Önkormányzat élén. A megkezdett projektek folytatása mellett azonban új elképzelések és célok is megjelentek a bemutatón. Zorka kiemelte, hogy a 2014 őszén lezajlott, több száz PPK-s által kitöltött hallgatói elégedettségfelmérés eredményeit, illetve a hallgatói ötletláda visszajelzéseit is beépítették terveik közé.

Zorka elmondta, hogy az egyetemi intézményrendszer struktúrája jelentős átalakulás alatt áll, ennek finomhangolásában, a gyakorlati alkalmazás során felmerülő nehézségek kiküszöbölésében részt kívánnak venni. Ilyen átalakulást jelentenek például a kancellári rendszer bevezetésével kapcsolatos szerkezeti módosítások és a Kari Ösztöndíjbizottság és a Hallgatói Szolgáltató és Sportközpont létrejötte.

Az egyetemi évek alatti közösségépítés érdekében is számos kezdeményezés valósulhat meg, emellett a diplomaszerzés utáni időszakra is nagyobb figyelmet fordítanak a jövőben. Ez utóbbi érdekében szoros együttműködést terveznek az újonnan létrejövő Hallgatói Szolgáltató és Sportközponttal, az ELTE Iskolaszövetkezettel és a Karrierközponttal, emellett folyamatban van az együttműködés mikéntjének kialakítása a profession.hu-val, hogy különböző gyakornoki és álláslehetőségeket ismerhessenek meg a hallgatók. A különböző szakterületek terveit a közösségépítés, a transzparencia és a közös gondolkodásra való igény jellemzi.

Az eseményen megismerhettük az induló csapat tagjait is: Sztilkovics Zorka (elnökjelölt), Zsigmond Vanda (alelnökjelölt), Lohn Andrea (Gazdasági Bizottság elnökjelölt), Baranyai Melinda (Diákjóléti Bizottság elnökjelölt), Hegedüs Gabriella (Tanulmányi Bizottság elnökjelölt), Üllei Kovács Zsuzsanna (Külügyi Bizottság elnökjelölt), Rebák Tamás (Kommunikációs Bizottság elnökjelölt), Csillik Orsolya (Rendezvényszervező Bizottság elnökjelölt), Elődi Fruzsina (Perspektíva főszerkesztőjelölt).

A program itt érhető el.

 

Fotó: PPK HÖK

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]