Remek ösztöndíj lehetőségek Kanadába és Indiába

Indiai alap-, mester- és doktori képzésekre, illetve posztdoktori tanulmányokra jelentkezhettek szinte minden tudományterületen, a kanadai Alberta Egyetem pedig kutatási tervvel rendelkező PhD-hallgatóknak hirdetett ösztöndíjat a következő tanévre – ide bölcsészet-, társadalomtudományi és művészeti területekről pályázhattok.

Indiai ösztöndíj

Március 3-ig van lehetőségetek pályázni, hogy elnyerjétek az ösztöndíjat. Magyarországról két hallgató utazhat ki, a kiválasztásnál előnyt élveznek azok, akik még soha nem tanultak Indiában – feltétel az angolnyelv-tudás. Az ösztöndíj fedezi a tandíjat és az összes kötelező egyetemi költséget, illetve tartalmazza a lakhatási támogatást, a ”zsebpénzt” a képzés teljes idejére, az eseti kiadásokat egy bizonyos összeghatárig, és a szakdolgozat/disszertáció megírásánál felmerülő összegeket is. A pontos összeg a képzés szintjétől is függ.

A pályázatban három képzést, illetve egyetemet adhattok meg. Ha doktori vagy posztdoktori képzésre jelentkeztek, a kutatási területetekről is kell egy leírást csatolnotok, művészeti képzés esetén pedig az előadásaitokról készült videó- vagy hangfelvételt. A jelentkezést két példányban kell benyújtani az indiai nagykövetségen, és csatolnotok kell egy igazolást az egészségügyi alkalmasságról is. A részleteket itt találjátok.

Kanadai ösztöndíj

Magyarországi PhD-hallgatóknak kínál kutatói ösztöndíjat a 2015/2016-os tanévre, 2015. szeptember 1-jétől 2016. augusztus 31-ig a kanadai Alberta Egyetem. A nyertes az egyetem Wirth Institute for Austrian and Central European Studies intézeténél dolgozhat a doktori disszertációján, részt vehet a helyi magyar közösség, illetve az egyetem kulturális, oktatási és tudományos életében. Az ösztöndíj teljes összege 26 400 kanadai dollár (körülbelül 5,6 millió forint), amelyet egyenlő részletekben, havonta fizetnek ki.

Az ösztöndíjat bölcsészet-, társadalomtudományi vagy művészeti szakos hallgatók nyerhetik el, elsősorban a klasszika filológia, távol-keleti tanulmányok, nyelvészet, anglisztika vagy más modern nyelvek, történelem, művészet és design, filmművészet, zene, pszichológia, közgazdaságtan, politológia, kulturális tanulmányok, filozófia, antropológia, szociológia és gender tanulmányok területéről várnak jelentkezőket.

A jelentkezéshez angol nyelvű kutatási terv, szakmai önéletrajz és legalább két ajánlás kell, a jelentkezési határidő pedig 2015. április 2. A részleteket itt olvashatjátok.

Forrás: eduline.hu

Kép: csakanoknek.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]