Időpocsékolás a neten

Az interneten számtalan olyan oldalt találunk, amelyek “segítségével” értékes időt tudunk elpazarolni életünkből. Nézzük meg, melyik weboldalak a legjobb idővámpírok!

A legtöbbünk már biztos találkozott kedvenc közösségi oldalunkkal, a Facebookkal. Játszhatunk, farmerkedhetünk rajta, de nem ez a legfőbb tényező, amely szipolyozhatja értékes időnket – elég, ha egyszerűen csak nézzük a newsfeedet, hátha történt bármi érdekes valamelyik ismerősünkkel. Görgetjük, ameddig tudjuk, az órák pedig telnek – főleg, ha ránk ír egy rég nem látott barát, barátnő, bárki, akivel aztán átbeszélhetjük a tanulásra vagy egyéb tevékenységre szánt időnket. Ráadásul böngészés közben hirtelen rábukkanhatunk egy érdekesnek tűnő oldalra, ami aztán elvezet a Youtube-ra, Wikipédiára vagy a világháló bármelyik csücskébe, így egy láncreakciót indítva, amelyből nehéz kikerülni és egy kis időt megmenteni. Ráadásul már a telefonunkon is netezhetünk, így még több időt tudunk a neten lógva eltölteni akkor is, ha asztali gépünk éppen nem áll rendelkezésre.

Képzeljük el, hogy tanulunk, nem jut eszünkbe valami, és a füzetünkben sem találjuk – ilyenkor természetesen a Wikipédiához fordulunk segítségül. Vigyáznunk kell vele – egy sikeres találat után könnyen tévedhetünk máshova is az oldalon belül, és mire észrevesszük magunkat, már ott tartunk, hogy meg is feledkeztünk arról, hogy is indult el ez az egész.

Elég egy Youtube-link, amire rákattintunk és máris lehetőségek tárháza tárul elénk. Egy jó számot meghallgatunk rajta, aztán itt egy másik szám attól az előadótól, megnézhetünk egy filmet, sorozatepizódot, de akár vicces videók közötti nézelődéssel is megrövidíthetjük az időnket.

Valami kis egészségügyi bajunk támad, de nincs kedvünk elmenni orvoshoz – inkább az interneten keresgéljük, hogy mi is lehet a probléma, az adott tüneteket beütve a keresőbe. Általában nem kapunk mérvadó diagnózist, cserébe viszont a lehető legrosszabb végkimenetelt írja le nekünk az adott keresési platform, amitől aztán estére írhatjuk is a végrendeletünket. Ha már épp az adott gondunk nyomozása folyik, rábukkanhatunk különböző orvosi adatbázisokra, ahol bármilyen furcsa kór tanulmányozásával elüthetjük az időnket, ami ha nem a megfelelő időpontban történik, nem mindig lehet kifizetődő.

Bár az internet rengeteg remek lehetőséget tartogat, amelyeket okosan kihasználva megkönnyíthetjük az életünket, legyünk óvatosak vele – jöjjünk rá mikor is kell arra a bizonyos piros X-re kattintanunk, mellyel sokat menthetünk időnkön, amelyet más fontos tevékenységekre használnánk.

Kép: pcpult.hu