Próbaérettségizhetnek az ELTE BTK nyílt napján a diákok

Többek közt ingyenes történelem próbaérettségit tehetnek a kilátogató középiskolások az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának nyílt napján, január 16-án, a Múzeum körúti campuson. A próbaérettségit az ELTE Karrierközpont Érettségi Előkészítő Irodája szervezi, a részvételhez regisztráció szükséges.

Az ELTE BTK nyílt napján január 16-án 10 órától egész nap előadások és mintaórák várják a diákokat. Próbaérettségizni reggel 9-től 17 óráig lesz lehetőség, regisztrálni az ELTE Érettségi Előkészítő standjánál lehet a Gólyavár előterében.

A nyílt nap hivatalos programja szerint a megnyitó és a köszöntők után egy, a felsőoktatási rendszert ismertető előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Az érettségi-felvételi rendszer ismertetése és felvételi stratégiák felvázolása, illetve a képzési portfólió bemutatása után szakos tájékoztatók kezdődnek, ahol az ELTE BTK alapszakjairól, szakirányairól és az osztatlan tanárképzésről kaphatnak bővebb információt az érdeklődők, majd a diákok beülhetnek az egyetemi mintaórákra.

Az ELTE hivatalos érettségi előkészítője a szóbeli próbaérettségin kívül pályaválasztási tanácsadással (amelyhez szintén regisztráció szükséges), valamint egy társasjátékkal is készül a nyílt napra, ahol a diákok játékosan tehetik próbára tudásukat néhány tantárgyból, például matematikából, történelemből, magyarból és testnevelésből.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]