Még lehet jelentkezni a fogyatékkal élő felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjára

A Miniszterelnökség kormany.hu-n olvasható közleménye szerint, péntekig, azaz január 9-ig lehet benyújtani pályázatokat.

Az ösztöndíjas három hónapig dolgozahat egy minisztériumnál, és ez idő alatt havonta ötvenezer forint adómentes jövedelemben részesül. A helyszínt a diák tanulmányai, érdeklődési köre, és az adott intézmény igényei alapján a Miniszterelnökség ajánlja fel.

A projekt elsődleges célja a releváns tapasztalatszerzés és a szakmai fejlődés. Mégpedig azoknak a fogyatékos felsőoktatási hallgatóknak, akik elhivatottak és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt, viszont munkatapasztalattal még nem rendelkeznek. Továbbá, bizonyíthatják, hogy rengeteg olyan terület létezik, melynek fejlesztéséhez hozzá tudnak járulni egyedi látásmódjukkal.

Az ösztöndíjprogramra elektronikusan lehet pályázni az fko@me.gov.hun.          

A jelentkezéshez szükséges: magyar nyelvű fényképes szakmai önéletrajz, legalább négy lezárt félévet igazoló dokumentum, tanulmányi osztály által hitelesített indexmásolat, aktív hallgatói jogviszony fennállását bizonyító igazolás, továbbá a fogyatékosság igazolásáról szóló szakvélemény.

A program várható kezdete: február 9.

További részleteket és hasznos információkat a www.fko.kormany.hu honlapon találtok!

Forrás: Eduline, Edupress

Kép: pixabay.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]