Megválasztották Egyetemünk kancellárját

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma karácsony előtti közleményében ismertette annak a nyolc felsőoktatási intézménynek a kancellárjait, ahol az első fordulóban nem sikerült megtalálni a megfelelő embert.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere július 28-án huszonkilenc felsőoktatási intézmény kancellári pozíciójában hirdetett ki sikeres pályázatokat, akik november 15-ei hatállyal megkezdték munkájukat, a maradék nyolc intézményben (közöttük az ELTE-n is) pedig november 7-én új pályázatot írtak ki. A november 24-ei határidőig 102 pályázó nyújtott be 143 pályázatot. Az első fordulóhoz hasonlóan a másodikban is egy bizottság hallgatta meg a pályázókat, majd véleményezték a jelölteket az emberi erőforrás miniszternek, aki  a miniszterelnöknek tett javaslatot a kinevezésekre, mivel a kormányfő nevezi ki a kancellárokat.

A közlemény szerint az ELTE kancellárja Scheuer Gyula, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemé Kupper András, a Színház- és Filmművészeti Egyetemé Papp Csilla, a veszprémi Pannon Egyetemé Kovács Gyula, a Szegedi Tudományegyetemé Devecz Miklós, a Pécsi Tudományegyetemé Jenei Zoltán, a bajai Eötvös József Főiskoláé Bohátka Gergely, a Kecskeméti Főiskoláé pedig Hegmanné Nemes Sára lesz.

Dr. Scheuer Gyula közgazdász, 1999-ig a Pannon-Váltó Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő NyRt. vezérigazgatója volt.

Forrás: Eduline

Kép: napi.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]