A legjobb pedagógusképző karok

Ismét az ELTE három pedagógusképző kara volt a legnépszerűbb a felvételizők körében, tudhatjuk meg a HVG Diploma 2015 kiadványából.

Az ELTE három kara, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar (BGGYK), a Tanító- és Óvóképző Kar (TÓK) és nemrég a PPK-n alakult Tanárképző Központ voltak a legnépszerűbbek a 2014-ben pedagógiai képzésre jelentkezők körében, az első helyen jelentkezők egyharmada Egyetemünket választotta.

A ponthatárok terén is az ELTE érte el a legtöbbet, a BGGYK-ra felvettek pontátlaga volt a legmagasabb, mellette még a Pető András Főiskola (ezelőtt Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézet) ponthatára került 400 pont fölé.

“Az oktatói kiválóság rangsorában a hallgatói rangsorban jól szereplő ELTE intézményei a mezőny második felében foglalnak helyet, mivel a tudományos fokozattal rendelkező oktatók száma és főleg az összes oktatóhoz viszonyított aránya alacsony. A legnagyobb létszámban a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán találhatók tudományos fokozattal rendelkező oktatók, de az összes oktatóhoz viszonyított arányuk alig lépi át az 50 százalékot. Az akadémikusok és akadémiai doktori címmel rendelkezők aránya a Pető András Főiskolán a legmagasabb”- tudható még meg a kiadványból.

Forrás: Eduline

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]