Navracsics növelné az oktatásra szánt pénzt

Az oktatásra szánt források emeléséről, az Erasmus+ programról és a szabadidősport támogatásáról beszélt Navracsics Tibor uniós biztos újságíróknak Brüsszelben – számolt be az mno.hu.

Az EU oktatási, kulturális, ifjúsági és sportügyi biztosa szerint az Európai Bizottság 300 millió eurós növekedési csomagjában helyet kell kapnia az oktatásra fordítható összegek növelésének. Navracsics szerint erre azért is van jó esély, mert az oktatás területét egyértelműen a növekedésbarát befektetések között tartják számon. Hangsúlyozta, hogy a kora gyermekkori neveléstől kezdve a felsőoktatásig erősíteni szeretné a szakmai párbeszédet és a felsőoktatás versenyképességét.

A felsőoktatással kapcsolatban külön kitért az Erasmus+ programra, amelynek keretében a 2014-2020-as keret-költségvetési ciklusban 4 millióan élhetnek a külföldi képzés lehetőségével.

Bár a sport területét csak utólag csapták hozzá Navracsics portfóliójához, a magyar biztos itt sem tétlenkedik: a FIFA körüli korrupciós botrányokban – nagyon helyesen – állást is foglalt Twitter-bejegyzésében, a következő ciklusban pedig 300 millió Euróból erősítené a szabadidősport szerepét Európában, melynek keretében 2015. szeptemberében rendezik meg az első európai sporthetet.

Forrás: Edupress

Kép: MTI

Írta: Papp Gergő

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]