Jótékony pár hozott létre ösztöndíjalapot a Yale Egyetemen

Egy kínai milliárdos pár tízmillió dolláros ösztöndíjalapot hozott létre a Yale Egyetemen, hogy ezzel támogassa a kevésbé tehetős kínai diákokat.

Pan Si-ji és felesége, Csang Hszin SOHO Kína Alapítványa már máskor is adományozott nagyobb összeget az oktatás támogatására. Korábban a Harvard Egyetemen hoztak létre egy tizenöt milliós ösztöndíjalapot. A szervezet a következő években 100 millió dollárt kíván hasonló célra fordítani.

A pénzt a legkiemelkedőbb tanulók támogatására fordítják majd, hogy segíteni tudják “az emberiség fejlődéséhez való hozzájárulásukat” – fogalmaztak, és arra hívják fel a diákokat, hogy bátran jelentkezzenek a vezető felsőoktatási intézményekbe.

Az ösztöndíjalap felállítását sokan fogadták elismeréssel, mert az lehetővé teszi, hogy változzon az a tendencia, ami szerint csak a gazdagabb kínai családok gyermekei engedhetik meg maguknak a nevesebb egyetemekre való beiratkozást. Ugyanakkor vannak, akik úgy gondolják a párnak ezzel az összeggel a kínai oktatási intézményeket kellene támogatnia, hogy így is csökkentsék a tehetséges diákok elvándorlását.

Forrás: eduline.hu

Kép: www.yale.edu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]