ELTE-s elnök a Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesületében

A Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete idén először választott magyar elnököt, aki ráadásul az ELTE ÁJK hallgatója volt.

1962-ben alapították a Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesületét (AIJA), melynek célja a fiatal – 45 év alatti – ügyvédek és jogtanácsosok nemzetközi együttműködésének támogatása szemináriumok, jogi tanfolyamok és konferenciák segítségével. A szervezetnek jelenleg körülbelül négyezer tagja van több mint kilencven országból. A szervezetben növekvő szerepet tölt be hazánk fiatal jogász társadalma is, melyet jól bizonyít, hogy 2009-ben az első Közép-Kelet-Európában tarott kongresszust Budapesten szervezték Görgényi Orsolya vezetésével, akit az egyesület idén alelnökévé választott. Ez a pozíció azzal jár, hogy 2015. szeptembertől egy évig a Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesületének elnöke lesz, ezzel nem csak a szervezet első magyar elnökét köszönthetjük személyében, de egyben ő lesz az első elnök a Kelet-Közép-Európai régióból.

Dr. Görgényi Orsolya az ELTE ÁJK-n végzett, 2002-ben tette le jogi szakvizsgáit, jelenleg pedig a Szecskay Ügyvédi Iroda munkatársa, és hét éve partnere. Elsősorban határokon átnyúló M&A tranzakciókkal és kockázati tőke ügyletekkel, társasági és kereskedelmi-, valamint munkajoggal foglalkozik, de 2005-től mediátorként is tevékenykedik. Szervezetfejlesztő-szupervizor diplomát is szerzett, emellett négy nyelven – angol, német, spanyol és francia – beszél.

Forrás: Jogi Fórum

Kép: aija.org

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]