Alumni pályázat a sikeres ELTE-s hallgatókért!

Tavaly megkezdett hagyományát folytatva, idén újra pályázatot hirdet költségtérítéses hallgatóknak az ELTE Alumni Alapítvány.

Mi is az Alumni? Az Alumni program 2007 óta működik, melynek elsődleges célja, hogy összehozza és támogassa a volt ELTE-s hallgatókat. Emellett az egyetemi közösségek fenntartását is segíti olyan programok szervezésével, mint az Alumni Est, a Családi és Sportnap vagy a Focikupa.

Az Alumni Alapítvány közhasznúan működő szervezet, így a jövedelemadó 1%-ának felajánlásából befolyó összegből tavaly ösztöndíjprogramot finanszíroztak. Ezzel az először 2013-ban meghirdetett ösztöndíjprogrammal egy olyan, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező és szociálisan rászoruló hallgatót kívánnak támogatni, aki ELTE-s alapképzéses diplomával rendelkezik, mesterszakon folytat tanulmányokat, és jelenleg költségtérítéses státuszban van.

A tavalyi évben Kelemen Zsófia, az ELTE TáTK survey statisztika mesterszakos hallgatója nyerte el az ösztöndíjat, aki csak egy ponttal maradt le államilag támogatott helyről, ám az Alapítvány átvállalta mesterképzésének költségeit, ezzel segítve diplomája megszerzésében.

Változás a pályázatban, hogy idén az osztatlan képzésben résztvevők is jelentkezhetnek, amennyiben legfeljebb 120 kredit hiányzik a képzés teljesítéséhez. Az ösztöndíjat a mesterképzésüket már megkezdett hallgatók is megpályázhatják.

A jelentkezéshez nem kell mást tennetek, mint egy maximum három oldalas motivációs levélben megírni, miért vagytok elkötelezettek az ELTE és a kiválasztott szak iránt, mik a jövőbeli szakmai terveitek, vagyis mit tudtok majd adni a társadalomnak, és miért van szükségetek az ösztöndíjra. A motivációs leveleket elektronikusan várják az alumni@karrier.elte.hu címen 2014. október 19-ig! A pályázathoz csatolni kell a BA/BSc diploma másolatát, valamint az alapképzés során beadott szakdolgozat értékelését, míg osztatlan képzés esetén a lezárt félévek súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolást kell elküldeni.

Ezt követően személyes beszélgetésre hívják be a legjobb pályázatok beküldőit, majd az ELTE Alumni Alapítvány Kuratóriuma a pályázati anyagok és interjúk alapján dönt. Az Alumni Alapítvány a nyertes pályázókról – karonként legfeljebb egy hallgató – az ELTEvízió csapatával rövid, három perces bemutatkozó videókat forgat, melyek segítségével adománygyűjtést szervez főleg ELTE-hez kötődő magánemberek és cégek körében. Az elnyerhető maximális összeg a hátralévő félévek költségtérítésének összege.

További információkat az alumni@karrier.elte.hu címen és a (1) 411-6500 mellék: 8265 számon kérhettek!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]