Rendszeres szociális támogatás – már elkezdődött az igénylés

A tanév kezdetével megnyílik számunkra a lehetőség, hogy leadjuk rendszeres szociális támogatás iránti igényünket. Mivel a korábbiakhoz képest számos változás történt, ezért itt egy kis segítség az igényléshez.

Az államilag finanszírozott hallgatóknak lehetőségük van különféle szociális támogatások igénybevételére. Ezek közül a rendszeres szociális támogatás igénylésének menetéről és a fontos határidőkről olvashattok most.

A leadás és a hiánypótlás határideje karonként eltérő:

ÁJK: szept. 9. 10:00 – szept. 16. 22:00, hiánypótlás: szept. 16. – szept. 21. 15:00

BTK: szept. 12. – szept. 19., hiánypótlás: szept. 19. – szept. 22.

BGGYK: szept. 10. – szept. 16. 18:00, hiánypótlás: szept. 16. – szept. 19. 22:00

IK: szept. 4. – szept. 15. 18:00, hiánypótlás: szept. 15. – szept. 18. 23:59

PPK: szept. 8. – szept. 13. 23:59, hiánypótlás: szept. 13. – szept. 18. 8:00

TÁTK: szept. 8. 8:00 – szept. 13. 15:00 (meghosszabbított határidő!) hiánypótlás: szept. 13. – szept. 18. 23:59

TÓK: szept. 11. 8:00 – szept. 17. 20:00, hiánypótlás: szept. 17. – szept. 20. 19:00

TTK: szept. 8. 16:00 – szept. 14. 23:59, hiánypótlás: szept. 14. – szept. 18. 22:00

Az igénylésre a Bölcsészettudományi Kar hallgatóinak idén is a már megszokott módon, papír alapon van lehetőségük. Pályázni a kitöltött igénylő űrlappal és a szükséges igazolások másolatainak csatolásával lehet, de a leadáskor az iratok eredetijének bemutatása is szükséges. Az űrlap az összes igazolás megléte nélkül is leadható. A leadáskor egy sorszámmal ellátott átvételi elismervényt kaptok. Később hiánypótlásra a HÖK iroda Titkárságán van lehetőség, az ott kihelyezett dobozba a pályázat sorszámával ellátott dokumentumokat adhatjátok le. Fontos, hogy hiánypótláskor pályázati űrlapot leadni már nem lehet.

A többi kar hallgatójának a Neptunon keresztül van lehetősége szociális támogatás igénylésére. Mivel az idei az első alkalom, hogy az igényléshez ezt a felületet kell használni, ezért itt egy rövid összefoglaló a leadás menetéről és a buktatókról.

A Neptun tanulmányi rendszerbe lépve, az ügyintézés/kérvények menüpontra kattintva található meg a kari szociális ösztöndíjra vonatkozó kérvény sablon.

Először a kérvényezőre vonatkozó adatokat kell megadni. Nagyon fontos, hogy a „Lakcímén élő összes személy” mezőhöz feltöltendő „önkormányzati igazolás a kérelmezővel egy háztartásban élőkről” minden karon KÖTELEZŐ dokumentum, annak hiánya esetén az igénylés elutasításra kerül! Ezen felül az Informatikai Karon a saját jövedelemigazolás feltöltése is kötelező.

Minden, a pályázóval közös háztartásban élő családtag körülményeit az arra vonatkozó mező mellett megjelenő „Csatolmány” gombra kattintva feltöltött igazolásokkal kell hitelesíteni.

Lehetőség van a kitöltés felfüggesztésére is, de nagyon ügyeljetek arra, hogy a határidő lejárta előtt adjátok le a kérvényeteket!

A kérvény leadása után, a Neptun lehetőséget ad arra, hogy további dokumentumokat csatoljatok pályázathoz, azonban CSAK a “Csatolmány” gombra kattintva feltöltött igazolásokat fogadják el!

A kérvény státuszának változásáról a Neptun személyes üzenetet küld Számotokra, pl. Tisztelt Hallgató! Értesítjük, hogy az Ön által ‘2014.09.12.’ dátummal leadott, ‘TTK rendsz. szoc. 2014/15-1/213’ azonosítójú, ‘TTK Rendszeres szociális támogatás 2014/15-1’ nevű kérvény státusza ‘Javításra visszaküldve’ lett.

Ha hiánypótlás szükséges, az Ügyintézés/Kérvények menüpontban a Leadott kérvények fület kell választani, majd a + jelre kattintani és a javítást választani. Ezek után a javítandó mezők mellett pirossal láthatjátok majd a bíráló megjegyzését, amiből kiderül számotokra mit kell javítanotok az igénylésen.

Amennyiben jogosultak lehettek szociális támogatásra, mindenképp próbálkozzatok az igényléssel, mert mindig jól jön az ember zsebének egy kis plusz bevétel. A rendszeres szociális támogatáson kívül a hallgatóknak lehetőségük van rendkívüli szociális támogatás, illetve az elsőéves hallgatóknak alaptámogatás igénylésére. Ezekről a támogatási formákról a karok honlapján olvashattok részletes tájékoztatást.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]