Megérkeztek a kollégiumi felvételi eredményei

Tegnap hirdették ki a 2014/2015. évi elsős kollégiumi felvételi eljárás eredményeit, a határozatról minden jelentkező Neptunban kapott értesítést.

A 2014/2015. évi elsős kollégiumi felvételi eljárás során a szociális kollégiumokba egységesen 37 pontnál húzták meg a felvételi ponthatárt, melyről határozat formájában a Neptun Tanulmányi Rendszerben kaptatok értesítést.

Abban az esetben, ha nem oda nyertetek felvételt, ahova leginkább menni szeretnétek, az adott tagkollégiumok igazgatójától és Diákbizottságától kollégium cserét kérvényezhettek, amennyiben találtatok olyan hasonló helyzetbe került diáktársat, aki hajlandó a helycserére.

Ha egyáltalán nem jutottatok be ELTE-s koliba, célszerű várólistára jelentkezni, mivel a várólista első bírálására még augusztusban sor kerül, így akár a szeptemberi beköltözés előtt kollégiumi férőhelyet kaphattok. Neptunon keresztül már lehetőségetek is van jelentkezni.

Amennyiben a felvételi során hibát, szabálytalanságot észleltetek, fellebbezhettek a Felvételi Bizottság döntése ellen. Ezt szintén Neptunban tehetitek meg a kollégiumi felvételi menüpontra kattintva, jelentkezési időszakoknál a 2014/15 Első éves felvételi – Fellebbezést kiválasztva. Figyelem, önmagában az, hogy nem értétek el a szükséges pontszámot, vagy nem abba a koliba vettek fel, amit megjelöltetek, nem megfelelő indok a fellebbezésre, ilyen esetekben érdemes inkább a korábban ismertetett lehetőségekkel élni.

További információkért írjatok a jelentkezes  (kukac) kolhok.elte.hu címre.

Forrás: kolhok.elte.hu

Kép: topuniversities.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]