Nyárra diákmunka?

Több mint egy héttel az UV-k után, ki így, ki úgy, de mindenki fellélegezhet egy kicsit az egyetemi kötelezettségek alól. Ez ugyanakkor azzal is jár, hogy őszig semmilyen ösztöndíj nem érkezik a számlánkra, márpedig eljött a fagyizás és a fesztiválozás ideje.

A diákmunka kapcsán rögtön a diákszövetkezetekre gondolunk elsőként. Mivel ezzel nem vagyunk egyedül, édeskevés csupán bekopogni és regisztrálni egy-két iskolaszövetkezethez. Ahhoz, hogy megcsípjünk egy jó lehetőséget (nem krumplisütő, nem árufeltöltő, nem 400 Ft-os órabérért jelmezben szórólapozó), szerencsére és/vagy kapcsolatokra van szükségünk.

Szerencsére akkor sincs nagy baj, ha nincs olyan ismerősünk, aki beajánlana egy diákszövetkezethez, ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium idén is folytatja a tavaly útjára indított nyári diákmunka programot. „A nyári diákmunka elősegítése 2014” elnevezésű munkaerő-piaci programra azok a 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulók és hallgatók jelentkezhetnek, akik nem állnak más foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban.

A július 1-jén kezdődő program keretében augusztus 31-ig választhattok különböző munkakörök közül, a fizetés is ennek megfelelően alakul. A program finanszírozására a Kormány nyújtja a 1,5 milliárd forintos keretet, ebből a tervek szerint körülbelül 16-17 ezer fiatal részesülhet. A jelentkezők a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél dolgozhatnak 6 órás munkaidőben.

Ahhoz, hogy részt vehessetek a programban, először a lakó,- vagy tartózkodási helyetek szerint illetékes járási/kerületi hivatal munkaügyi kirendeltségen közvetítést kérőként nyilvántartásba kell vetetnetek magatokat. Ehhez személyes okmányokkal, valamint érvényes diákigazolvánnyal, vagy iskolalátogatási igazolással kell a kirendeltségre érkezni annak érdekében, hogy a programban való részvétel előfeltételét jelentő regisztráció megtörténhessen.

További információkat a kirendeltségeken kaphattok.

Ha dolgoztok a nyáron, ha nem, kellemes pihenést kíván az ELTE Online csapata! 🙂

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]