Küzdelem a vizsgákért

Közeledik a vizsgaidőszak, így ismét elérkezett a Neptun harcok újabb megmérettetése: a vizsgajelentkezés.

Elérkezett az időszak, amikor minden egyetemista rémálma válik valóra, de most nem a vizsgaidőszakra, hanem az azt megelőző küzdelemre, a vizsgajelentkezésre célzok. Ilyenkor ugyanis néhány óra alatt több száz ember szállja meg a Neptun rendszert, hogy a legjobb időpontban a legjobb tanároknál rendelkezésre álló 10-15 hely egyikét megszerezze. Ehhez azonban a gyors internet kapcsolat sem nyújt biztosítékot, hiszen biztos mind jártunk már úgy, hogy miután két órán keresztül várakoztunk gépünk előtt, a sorsdöntő pillanatban fagyott le a rendszer, és döntött úgy, mi lehetünk azok a “szerencsések”, akiknek újra be kell jelentkezni.

Ehhez hasonló küzdelmekre számíthatunk jövő héten, ugyanis a Bárczi és a TÓK hallgatói április 22-én (kedd) 18.00 órától vehetik fel vizsgáikat. Az ÁJK-n és TÁTK-n április 23-án (szerda) 18.00 órakor nyílnak meg az időpontok, míg a BTK, az IK, a PPK és a TTK hallgatói április 24-én (csütörtök) szintén 18.00 órakor szállnak harcba a legjobb vizsgaalkalmakért.

Már mindannyiunk számára ismerősek a vizsgákkal kapcsolatos szabályok, de egy kis ismétlés: vizsgát felvenni vagy leadni, illetve más időpontra átjelentkezni legkésőbb a vizsga kezdete előtt 24 órával lehet, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, mivel a vizsgáról való igazolatlan távollét esetén 3500 Forintot kell fizetnünk. A távollétért kirótt díj miatt a Tanulmányi Hivatal kifogást nem bírál el, ezt a tanszékvezetőknek kell benyújtani.

Fontos még, hogy időben rendezzük befizetéseinket, mert teljesítetlen tartozás esetén a Neptun nem engedi a vizsgafelvételt. Ezzel kapcsolatban segítséget kérhettek a Questura irodában, vagy elektronikus úton a Q-térben, míg a vizsgával kapcsolatos igazolások bemutatása, reklamációk intézése ügyében az adott tanszékhez fordulhattok.

Kép: infoter.blog.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]