Pályaválasztási Nap középiskolásoknak az ELTE-n

Október 9-én kerül megrendezésre az ELTE Karrierközpont által szervezett ELTE Pályaválasztási Nap, amelyre az ország minden részéből várjuk a középiskolásokat.

A rendezvényen a felvételi eljárással, egyetemi keretszámokkal kapcsolatos alapvető információkról tájékozódhatnak az érdeklődők. Az ELTE Karrierközpont kiemelt feladatának tekinti, hogy a végzős középiskolások számára már a tanév kezdetén a lehető legtöbb információt eljuttassa a felvételi eljárással, az egyetemi keretszámokkal, a továbbtanulással és a felsőoktatással kapcsolatosan. Ennek érdekében október 9-én országos jelentőségű Pályaválasztási Napot szervez, ahol az ELTE minden kara, valamint a Felvi is képviselteti magát. A rendezvény célja, hogy az idén érettségiző diákok jól tájékozottan, felkészülten kezdhessenek neki a pályaválasztásnak, így már az egyetemi nyílt napokra is releváns, konkrét kérdésekkel érkezhessenek.

A közoktatást és a felsőoktatást érintő számtalan változást követően, a jövőkép kialakításának érdekében a szülők, a középiskolák, a pedagógusok és a végzős tanulók számára egyaránt fontos, hogy tisztában legyenek az alapvető információkkal. A rendezvényt Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora és Dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja nyitja meg, amelyet az egyetem nyolc karának bemutató órái követnek, majd a Felvi munkatársa tart előadást a pontszámításról és a jelentkezési lapról. A rendezvény ideje alatt többek közt az EHÖK, a Karrierközpont, az Alumni, a karok, a Diákhitel Központ, a HÖOK Mentorprogram, a BEAC és a Kortárs Segítő Csoport kiállító standjai várják a látogatókat. Az egyetem a megjelent diákoknak igazolást ad a részvételről.

A rendezvény időpontja és helyszíne: 2013. október 9., szerda, 8 óra Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A.)

Tervezett program:

08:00 Regisztráció
08:30 Megnyitó – Dr. Mezey Barna, az ELTE rektora
08:45 Köszöntő – Dr. Dezső Tamás, az ELTE BTK dékánja
09:00 Pályaválasztás – hogyan? – rövid előadás a tudatos pályaválasztásról
09:30 ÁJK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
10:00 BGGYK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
10:30 BTK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
11:00 IK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
11:30 PPK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
12:00 TÁTK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
12:30 TÓK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
13:00 TTK Bemutató óra – érdekesség 25 percben
13:30 Pontszámítás és jelentkezési lap – minden, amit tudni érdemes (Előadást tart a Felvi munkatársa.)

A rendezvény ideje alatt ingyenes egyéni vagy csoportos pályaválasztási tanácsadásban vehetnek részt a regisztrált jelentkezők.

Kép: ifipasztor.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]