App-szolút siker a vizsgán

Ugyan már kifelé tartunk a vizsgaidőszakból, még mindig van, akinek meg kell küzdenie az utoljára hagyott, kellemetlen tantárgyakkal. Ilyenkor már tényleg kínzásnak éljük meg a tanulás minden percét, de talán ha segítségül hívjuk a telefonunkat vagy tabletünket, könnyebben megragadhat bennünk az áhított tudás.

Nagy nehezen odavánszorogsz a könyv fölé, de hirtelen minden érdekesebbnek tűnik, legyen szó akár a falon mászkáló légyről vagy a fű növekedéséről. Kétpercenként felpattansz, és tartasz egy óra szünetet, hogy aztán nagy nehézségek árán visszaimádkozd magad az asztalhoz, és kezdődjön az egész elölről. Vajon mennyi időt töltesz tiszta tanulással?

A Study Checker android alkalmazás segít lemérni, hogy mennyit foglalkozol a könyvekkel és hány percet fecsérelsz el például a telefonod nyomogatásával vagy facebookozással. Csak aztán nehogy sokkoló legyen az eredmény…

Azt se tudod, hol áll a fejed – beadandók, zh-k, vizsgák, határidők között könnyű elveszni. Kivéve, ha az iStudiez Pro alkalmazást használod iPadeden vagy iPhone-odon. Ez az applikáció segít feladataid rendszerezésében, ütemezésében, és figyelmeztet a közelgő feladatokra vagy eseményekre.

Rávetted magad a tanulásra, és rendszerezted, ütemezted feladataidat, de a neheze még hátravan: be kell biflázni a tananyagot. Szerencsére ebben sem maradsz segítség nélkül. Az androidos Studyblue Flashcards vagy az iOS-es Flashcards+ segítségével saját magadnak gyárthatsz kicsi, akár képes lapocskákat, ezekre rögzítve a megtanulandókat, így még a legunalmasabb felsorolások vagy ábrák is könnyen megragadhatnak.

Többé nem lesz szükséged számológépre sem, ha az androidos Andie Graph appot letöltöd, amely telefonod képernyőjét egy fejlett elektronikus számológéppé alakítja át. Így nem kell majd több ezer forintot elköltened egy mindentudó számológépre, és kedvedre függvényezhetsz vagy trigonometriázhatsz.

Khan Academy iOS-alkalmazással oktatóvideók elképesztően széles tárházához juthatsz hozzá, a lehető legkülönbözőbb témakörökben. És hogy meglegyen a motiváció is, az egyes videók megtekintése után jutalmakat kapsz.

Ha pedig ezek sem segítettek eleget, és a vizsgán beüt a krach, jó, ha kéznél van a telefon, és rajta a Wikipanion vagy az iWiki alkalmazás, amelyek segítségével villámgyorsan hozzáférhetsz (magyarul is!) a wikipédia tartalmaihoz…

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]