Campus Hungary ösztöndíj

A Balassi Intézet és konzorciumi partnere, a Tempus Közalapítvány Campus Hungary ösztöndíjpályázatot hirdet Szakmai Gyakorlati képzésre és Rövid Tanulmányutak megvalósítására.

A „Nemzeti Kiválóság Program − Campus Hungary, K+F projektekhez és képzési programokhoz kapcsolódó, nemzetközi hallgatói mobilitás személyi támogatási rendszerének fejlesztése országos program” című projektek támogatásával a külföldi utak 2013. január 15. és augusztus 31. között valósíthatók meg.

A „Szakmai Gyakorlat” célja, hogy egy külföldi cégnél vagy szervezetnél a hallgató olyan tapasztalatokkal gazdagodjon, amelyek majd segítik őt a hazai elhelyezkedésben. Ennek keretében 2 és 6 hónap közötti időtartamra lehet elnyerni a havi 150 000-180 000 Forint közötti támogatást.

A „Rövid Tanulmányút” lehetőséget biztosít a fiataloknak a nemzetközi hallgatói tudományos életbe való bekapcsolódásra, az öt nap és egy hónap közötti időre a nyertes pályázó 75 000 Ft – 250 000 Ft ösztöndíjban részesülhet.

Ehhez hasonlóan lehetőség van Csoportos Tanulmányúton való részvételre is 5-15 fős csapatokban.

A pályázatra bármely felsőoktatási képzésen nappali tagozatosként résztvevő hallgató jelentkezhet, aki az adott szakon már teljesített legalább két szemesztert (ez az Ma/Msc és Phd hallgatókra nem vonatkozik), és legalább középfokon beszéli a pályázott tevékenység munkanyelvét. További feltétel, hogy a küldő intézmény támogassa a pályázatot, illetve a pályázó megszerezze az általa választott egyetem fogadólevelét.

A kiválasztás során többek között figyelembe veszik a jelentkezők tanulmányi átlagait, nyelvtudásukat, emellett az OTDK helyezettek, illetve a műszaki- és természettudományos területen tanulók előnyt élveznek.

A támogatásért cserébe a sikeresen pályázók hazaérkezésüket követően szakmai beszámolót kötelesek készíteni az előre meghatározott határidőnek és egyéb szempontoknak megfelelően.

Jelentkezni a Campus Hungary honlapján lehet október 15-től, a pályázati anyagot november 20. éjfélig kell véglegesíteni.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]