OMHV eredmények – de még milyenek!

Összesen 115.632 darab kérdőív érkezett be július 5-e éjfélig, ez pedig azt jelenti, hogy az összegyetemi kitöltöttség végre meghaladta az 50%-ot!

A mindeddig csak álmainkban élő 50%-os határt most végre megugrotta az ELTE. Július 5-én zárták le az OMHV kérdőíveket, a Minőségbiztosítási Osztály adatai szerint az összegyetemi szintű kitöltöttség 50,33% lett. Egyelőre úgy tűnik, kicentiztük ezt a bizonyos áhított értéket, de ez az adat még változhat: adminisztrációs hiba gyanúja merült fel, ezért a Társadalomtudományi Kar eredményének várható javulása további pozitív hatással lehet az ELTE eredményeire.

Idén extra motiváció is felbukkant a lehetséges kitöltési okok között. Akinek nem volt elég, hogy az OMHV azon ritka alkalmak egyike, amikor a megfelelő formában és időben a megfelelő embereknek juttathatja el a véleményét, vagy hogy segíthet az utána következő évfolyamoknak a választásban, szemmel láthatóan az is talált idén okot a kattintásra. Májusban fogadta el ugyanis az ELTE Szenátusa azt az előterjesztést mely alapján azok, akik idén maradéktalanul kitöltötték az OMHV kérdőíveket, a következő félévben a rangsorolásos kurzusfelvétel során plusz nyolc pontra számíthatnak.

Már az előzetes adatok is bíztatóak voltak, az utolsó határidő előtt két héttel túlléptük a 2010/2011-es tanév tavaszi félévekor elért végeredményt, egy héttel a zárás előtt pedig már az előző félév 36%-os eredményét is közel éreztük. Azt azonban csak a legoptimistábbak gondolták, hogy az utolsó egy hétben annyira belehúztok, hogy még tizennégy százaléknyit fogtok kitölteni. Ez egyébként körülbelül 32000 darab kérdőívet jelent.

Rektor Úr azt is szorgalmazta már korábban, hogy amennyiben az OMHV kellőképpen reprezentatívvá válik, munkajogi következményei is lehessenek az eredményeknek, vagyis oktatóink előmenetelében is szerepet kapjon a hallgatók véleménye.” – mondta el lapunknak egy évvel ezelőtt Kalina Gergely, az ELTE HÖK elnöke.

Most, hogy már megfelelő eredmények vannak a Hallgatói Önkormányzat birtokában, reméljük az egyetemvezetés valóban nyitott lesz a kezdeményezésekre, hogy az általunk leadott kérdőívek valóban fontos részét képezzék az oktatói előmenetelnek.

Szép volt ELTE.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]