Palacsintával az árvákért

Palacsintát hozott a Mikulás az Egyetem térre, onnan pedig 330 000 forintot visz tovább Böjte atya árvaházainak.

Most már hagyományosnak mondható az ELTE Instruktori Körének Gondozásában tavaly útjára indult palacsintaBISZTRÓ elnevezésű kezdeményezés.  Keczán Pál kiváló ötlete, az oktatók (az ÁJK-n olykor rettegett közéleti személyiségek) és hallgatók együttműködése, az 1500 palacsinta, és a nemes cél együtt 330 000 forintot jelentett. Ez az összeg maradéktalanul Böjte atya árvaházait segíti meg.

Böjte atya nevét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozásával, és a szegény, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyerekek felkarolásával kapcsolatban minden bizonnyal már hallottátok. A fiatalok alapvető életfeltételeinek megteremtésén túl taníttatásukra is odafigyel.

Csaba  testvér 2004-ben az „Év Embere”, 2008-ban „A Haza Embere” lett.  2005-ben Aphelandra és Humanitárius-díjat, 2007-ben Sütő András-díjat, 2008-ban a Pannon Példakép alapítvány-díját kapta meg. Hazai elismertségét mutatja, hogy 2010-ben elnyerte a Magyar Köztársaság Középkeresztjét. 2011-ben az Európa Parlament az Európai Polgári Díjat ítélte oda neki.

ELTE Online

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]