“Ülj le közénk, és mesélj!”

Az ELTE ÁJK Instruktori Köre bemutatja az “Ülj le közénk…” ötödik vendégét, a kar korábbi hallgatóját, minden idők legsikeresebb magyar zenekarának legendás tagját: dr. Somló Tamást!
A részvétel ingyenes, tartalmaz egy pohár bort, DE ELŐZETES REGSZTRÁCIÓHOZ kötött! Aki egészen biztosan ott akar lenni, írja ki az eventre, hogy “MEGYEK!”
Dr. Somló Tamás. Basszusgitáros, énekes, szaxofonos, artista, családapa, zsűritag, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének birtokosa, amellett olyan dalok szövegírója, mint az Álomarcú lány; Ülök a járdán; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még stb. Magyarország valaha működött legsikeresebb zenekarának, a Locomotiv GT-nek oszlopos tagja, az Omega korábbi tagja, artista és jogász.
De ki ő, hogyan látja a világot, miért ment zenésznek, miért lett jogász, miért lett artista és mit mond, mit csinál, hogyan látja ma a fiatalok helyzetét? Újracsinálná-e vagy mást választana? Gyere el, leül közénk és elmeséli, miközben mi felszolgálunk nektek egy-egy pohár fantasztikus bort fiatal etyeki borász barátunk, Orosz Gyula jóvoltából…
Az “Ülj le közénk és mesélj!”-sorozat egy hiányt igyekszik pótolni 2013. március 11-e óta. Szalonhangulatban, egy zártkörű beszélgetés közben, egy pohár finom bor, tea vagy kávé mellett olyan vendégeket mutatunk be, akik a saját területükön valami kimagasló eredményt értek el. Nemzetközileg elismert hírű szakemberek, tudósok, művészek, sportolók vagy közéleti személyiségek. Legutóbbi vendégünk a tragikus sorsú Erőss Zsolt, országunk legsikeresebb hegymászója lett volna azzal a Rakonczay Gábor többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar evezős, ill. kenussal, aki a világon elsőként evezte át az Atlanti-óceánt, majd egy vihart követően közel 40 napig halottnak hitték. Végül az ő története szerencsés véget ért, Erőss Zsolt viszont a világ harmadik legmagasabb csúcsán, a Kancsendzöngán leereszkedés közben, 2013 május 21. körül életét vesztette. Nyugodjék békében!
Az “Ülj le közénk…” eddigi vendégei:
  • Dr. Mezey Barna, jogtörténész, tanszékvezető, az ELTE rektora, az ELTE ÁJK-n hétszer a “Kar oktatójának” megválasztott egyetemi tanár
  • Dr. Máthé Gábor, jogtörténész, tanszékvezető, a KRE ÁJK egykori dékánja, az ELTE ÁJK professor emeritusa és a MÁJT Tanszék egyik legkedveltebb előadója
  • Dr. Magyar György ügyvéd, a Magyar Detektívszövetség elnöke, az ország egyik legismerebb ügyvédje
  • Dr. Bárándy György ügyvéd, a magyar ügyvédi hivatást gyakorlók legismertebb alakja, mondhatnánk úgy is, hogy “Az Ügyvéd”.