Színházak éjszakája

Március 31-én, a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden.

Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!

A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én, 16 órakor a Városháza téren. Egy művészi fotókból és színházi plakátokból álló kiállítással nyitjuk meg a Színházak Éjszakája programsorozatot, amely egy hétig lesz látható a téren.

Rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívunk mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás. Ezen az estén rengeteg mindent kipróbálhat és megnézhet: végigsétálhat egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban vagy meghallgathatja az Operett Színház társulatának éjszakai dalparádéját. Megtekintheti legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban. Részt vehet A hős és a Csokoládékatona dalainak koncertjén, egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhat a legkedvesebb mesehősével, vagy aranyhallá változhat a Kolibri Színházban. Beülhet a rendhagyó  Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musicalelőadására aMadách Színházba. Zenés kávéházi esten vehet részt a társulattal és szellemvasutazhat az Örkény Színházban. Megnézheti a Retró Lehetetlent és táncolhat a Vodku koncertjén a Radnóti Színházban. Részt vehet a Dobridan koncertjén a Thália Színházban és Színházi kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Megtekinthet egy különleges előadást, az Álomfejtés című darabot az Új Színházban. Meghallgathatja a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését Molnár Ferencről és megtáncoltathatja kedvenc színészét a Vígszínházban.

A kulturális programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabadtér Színház,Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.

A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárolásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Aki járt már hasonló eseményen, tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint. A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április elsején hajnalig tartanak.

Részletes program: http://szinhazakejszakaja.hu/programok