Szegedi Ifjúsági Napok – SZIN 2014

2014-ben is vár mindenkit az Újszegedi Partfürdő, hiszen augusztus 26-án 0. nappal startol a Szegedi Ifjúsági Napok, közismertebb nevén SZIN. Az 1968-óta létező rendezvény az ország legjelentősebb fesztiváljainak egyike, mely sajátos hangulatával, környezettudatosságával és egyediségével a fiatalok kedvenc nyárzáró programjává vált.

Program:

A SZIN Nagyszínpadának főszereplői között ott lesz napjaink zenei világának sztárja, a brit slágergyáros Example, illetve a meghatározó hazai fesztiválzenekarok közül a Punnany Massif, a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a The Carbonfools, a Magna Cum Laude, a 30Y, a Brains, az Ocho Macho, az Anima Sound System, a Csík Zenekar és a Republic.

A SZIN további koncert helyszínein, a külföldi fellépőket illetően érkezik a tavalyi SZIN közönségszavazáson élen végző Russkaja, illetve a retro zene kedvelői meghallgathatják a Sheyla Bonnick-kal érkező Boney M együttes legnagyobb klasszikusait. A hazai zenekarok közül pedig a SZIN fellépő táborában köszönthetjük többek között a Subscribe, a Road, a Leander Rising, a Paddy And The Rats, a Random Trip, a Magashegyi Underground, az Intim Torna Illegál, a Bëlga, a HS7, a Bohemian Betyars, és a Belmodo csapatát is.

A fesztivál 0. napjának világsztárja a drum and bass-t, a rockot és az elektronikus zenét ötvöző Pendulum formációja lesz. A 0. nap erősségét jelzi, hogy a Pendulum mellett fellép még többek között a 30Y, a Honeybeast, az Ocho Macho, a Bohemian Betyars, valamint az ÁRKÁD Party Aréna dj sztárjaként Bárány Attila és Sterbinszky is.