SUSCO Budapest- nemzetközi fenntarthatósági konferencia

Az Antall József Tudásközpont 2014. október 2–3-án rendezi meg a SUSCO BUDAPEST 2014 nemzetközi fenntartható fejlődés konferenciát, melynek fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke, védnöke Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.

A konferencia arra a kérdésre kíván választ adni, hogy mi kell ahhoz, hogy Magyarország felkerüljön Európa és a világ „fenntartható térképére”? A rendezvény célja, hogy minél több előremutató intézkedésen, jó gyakorlaton és elkötelezett szereplőn túl egy olyan rendszeresen megrendezésre kerülő találkozóvá váljon, ahol a fenntartható fejlődés elősegítésében részt vevő döntéshozók, cégvezetők és civil szereplők időről időre megvitathatják a régiós szinten legfontosabb kérdéseket, kapcsolatokat teremthetnek, ötleteket nyerhetnek.

A konferencia első része azt járja körül, hogy a nemzetközi célkitűzéseket (SDGs, Europe2020) hogyan lehet beépíteni a nemzeti és regionális szabályozásokba, különös hangsúlyt fektetve a fenntartható fejlődés jogi és gazdasági intézményesítésének és végrehajtásának lehetőségeire Kelet–Közép-Európában. A konferencia második része a víz, az élelmiszer, az energia (WEF) egymással szoros kapcsolatban álló hármasát helyezi középpontba.

A részletes program és további információ a honlapon és a Facebookon található.