Párbeszéd a zenéről: Párizs – Rio – Buenos Aires – interaktív zenei utazás a három világváros között

Előadó: A Mezítlábas Zenészek művészcsoportot (Koltai Katalin – GITÁRművész, Bodrogi Éva -ÉNEKművész és Bartek Zsolt  -KLARINÉTművész.

Kamarazenei, összművészeti, ifjúsági és kortárs zenei projektjeik kiemelt célja a nyitott és őszinte „mezítlábas” kommunikáció, mely lehetőséget teremt a művészetek és különböző társadalmi csoportok közti párbeszédre, és arra, hogy szélesebb közönséghez juthasson el kortárs és komolyzene.

A ‘Párbeszéd a zenéről sorozat’ CÉLJA, a hiányzó PÁRBESZÉD megkezdése MŰVÉSZ ÉS fiatal HALLGATÓ között. Az egyetemista hallgatóknak szóló interaktív komolyzenei sorozat helyszíne a diákok „szellemi otthonai”, az egyetemi szakkollégiumok, s esetünkben Karunk díszterme.

A MŰVÉSZET MEGŐRZÉSEhez és a KONCERTÉLET hosszú távú FENNMARADÁSához kétségkívül szükséges, hogy A JÖVŐ ÉRTELMISÉGE ne csak szakemberként legyen képzett, hanem kialakuljon affinitása, érzékenysége, és ezáltal elkötelezettsége a művészetek iránt.

Ezt a célt szolgálják a Magyar Zeneművészeti Alapítvány és a Mezítlábas Zenészek Művészcsoport együttműködéséből létrejövő különböző tematikájú BESZÉLGETÉSSEL EGYBEKÖTÖTT KONCERTEK, melyek sorozatként látogattak el eddig Budapest és Kolozsvár egyetemi szakkollégiumaiba. S ez alkalommal hozzánk!

A sorozat három nagy tematikus részre tagolódik:

· Improvizáció, mint KÖZÖS ÉLMÉNY
· SZÍNHÁZ és ZENE
· Kor-társ? – Találkozás és BESZÉLGETÉS fiatal zeneszerzőkkel

http://parbeszedazenerol.blogspot.com/

Az együtteshez tartozó művészek elismert szereplői a nemzetközi hangverseny és színházi életnek, közös produkcióik rendszeresen mutatkoznak be Magyarország és Európa jelentős kulturális tereiben, így például a Vígszínházban, a POSZT-on, SZIGET Fesztiválon, a FUGA-ban.
A Magyar Rádió megbízásából 2011-ben közreműködésükkel hangjáték készült. 2012 tavaszán jelent meg első lemezük.