Országos innovációs nap az ELTE-n

Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pályázati és Innovációs Központja és Europe Direct budapesti tájékoztató irodája február végén ismét megrendezi Országos Innovációs Napját, mely többek között az egyetemi kutatás jövőjével is foglalkozik. A délutáni szekció fókuszában a start-upok állnak, valamint itt kerül megrendezésre a társegyetemek technológiatranszfer irodáinak találkozója.

Az előadók között szerepel többek között Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár, az ELTE volt rektora, valamint Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Az egyetem a korábbi évek hagyományainak megfelelően a rendezvény keretén belül adja át az ELTE Innovatív Kutatója díjat, és negyedik alkalommal hirdetnek eredményt a Hallgatói Innovációs ötletpályázat kapcsán is.

A Pályázati és Innovációs Központ elsődleges célja, hogy ösztönözze az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások a gyakorlati életben való hasznosítását, és erősítse a kutatók egymás közti és a vállalati szférával való kapcsolatait. „Az ELTE Innovációs Napja az elmúlt évek folyamán országos rendezvénnyé nőtte ki magát. A válság és a K+F források apadása ellenére töretlenül hirdetjük a tudás hasznosulásának fontosságát, s bízunk benne, hogy a bemutatott jó példákkal, sikerekkel még tudunk lelkesíteni, szemléletmódváltásra ösztökélni”– hangsúlyozta Antoni Györgyi, a Központ igazgatója.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött

Részletes program és regisztrációs lehetőség:

https://pik.elte.hu/hir?id=NW-332