LÁTSZÓTÉR

Mi a „múzeumi élmény”? Van egy univerzális, vagy csak szubjektív magánélmények vannak? A múzeumoknak rohanó világunkban sok kihívással kell megküzdeniük. A látogatók ingerküszöbe, a befogadás tempója változik, alkalmazkodik az információáramlás folyamatosan növekvő sebességéhez. Egy kiállításnak az a célja, hogy minél nagyobb tömegeket szólítson meg, így minél többen jönnek annál jobb. Egy „nagy név” hívogatóbbá, az interaktív tárlatok és a múzeumbolt pedig emlékezetesebbé teszik az élményt. Mégis hol húzódik a határ, amelyen túl már csak nézelődni, kajálni, játszani és vásárolni megyünk be a múzeumba? Átalakul, vagy megszűnik a múzeum, ahogyan ma ismerjük?

Kerekasztal beszélgetésünkre a belépés ingyenes, a válaszokat nem borítékolja senki előre. Mi nem ígérhetünk mást, mint kötetlen beszélgetést, illusztratív filmrészleteket és… nos hát ingyen sört.

(Részletekért lásd a LÁTSZÓTÉR oldalát!) Hogy mi lesz a múzeumok sorsa, arra december 10-én, 18:30-kor a Lámpás Klubban (Dob utca 15.) derül fény!

A Látszóteret eléred:
https://www.facebook.com/latszoter2013
http://latszoter.tumblr.com/
http://www.youtube.com/channel/UCArxyCKlRWbLYOlW2jv4i1g