Kathy-Horváth Lajos a „Varázslók pálcája” vendége

2012. október 15-től jövő év márciusáig tart az Egyetemi Könyvtárban 2011 tavaszán megkezdett „Varázslók pálcája” sorozat második folyama, amelyben Lábass Endre, az Egyetemi Könyvtárral évtizedek óta szoros kapcsolatban álló festőművész-író beszélget művész és tudós barátaival. 

A negyedik alkalommal vendége Kathy-Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Józsefvárosi Napház és az újonnan alakult Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója, Yehudi Menuhin tanítványa és egykori titkára lesz 2012. november 26-án az Egyetemi Könyvtár Dísztermében.

A beszélgetéssorozat nem a hagyományosan megszokott író-olvasó találkozók forgatókönyve szerint zajlik, egyediségét a kérdező és vendégei közötti bensőséges kapcsolat adja, elmosva a „kérdező-kérdezett” viszony szokásos határait. Az így megszülető beszélgetések nem csupán megismertetnek az adott vendég munkásságával, művészi vagy tudományos hitvallásával, hanem önmagukban is egyfajta kulturális, művészeti élménnyel ajándékozzák meg a hallgatóságot.