Folytatódik a Bárczi Filmklub

Az őszi félév témája: a játék-határok, a játék szerepe a gyógypedagógiai terápiákban, játék és fantáziavilág, játékszenvedély, művészetterápia, csapatépítő játékok. Az első alkalommal Stephen Daldry filmje, a „Rém hangosan és irtó közel” lesz október 11-én.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és az Odeon közös szervezésében már másfél éve nagy sikerrel működik a Bárczi Filmklub. A rendezvénysorozat azzal a céllal jött létre, hogy a segítő-gyógyító hivatásra készülők, és a már azt gyakorló szakemberek számára egy lehetséges új fórum nyíljon, mely amellett, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosít, olyan filmeket mutat be, melyek szakmailag is gondolatébresztők, s a történetek segítségével saját munkájuk és segítő énjük is új szempontokat kaphasson. A filmklub 2012 őszétől új helyszínre költözik: az Örökmozgó Filmmúzeumban lesznek a vetítések csütörtök esténként.

Az őszi félévben a téma: a játék-határok, a játék szerepe a gyógypedagógiai terápiákban, a játék, ami eldurvul, játék és fantáziavilág, játékszenvedély, művészetterápia, csapatépítő játékok. A filmklub állandó moderátora Teszler Tamás, az Odeon munkatársa, a vendégek a témában érintett gyógypedagógusok, pszichológusok és művészetterapeuták.

Műsor

október 11.
Rém hangosan és irtó közel (r.: Stephen Daldry)
vendég: Szvatkó Anna (klinikai szakpszichológus), Ódor Ágnes (gyógypedagógus)

október 18.
Ben X (r.: Nic Balthazar)
vendég: Stefanik Krisztina (pszichológus, autizmus-szakértő), Fromann Richárd (szociológus, médiaku-tató)

október 25.
Pina Bausch: Álomtánc (r.:Anne Linsel – Rainer Hoffmann) – kezdés: 20.00
vendég: Bóta Ildikó (táncterapeuta)

november 8.
Éhezők viadala (r.: Gary Ross)
vendég: Garai Dóra (pszichológus)

november 22.
Tréfa (r.: Gárdos Péter)

december 6.
Team Building (r.: Almási Réka)

A műsorváltoztatás jogát fenntartják!

Jegyár: diák 800, felnőtt 990 Ft.