Eötvös Loránd Tájfutó Emlékverseny

EÖTVÖS LORÁND EMLÉKVERSENY, 2012. ÁPRILIS 1. SOLYMÁR

1961 óta rendezi meg az egykori rektorunkról elnevezett emlékversenyt a BEAC Tájfutó Szakosztálya, mely országos szinten is rangos eseménynek számít. Idén 2012. április 1-én nappali, egyéni, középtávú, országos rangsoroló futam lesz Solymáron.

A verseny célja sportolási lehetőség biztosítása a tájfutók minden korosztályának, és az érdeklődőknek kipróbálni ezt a nem mindennapi sportágat. Ez a versenyünk is azért került tavaszra, mert a terep – ahol még soha nem volt verseny – később nem alkalmas tájfutásra, ebben az időpontban viszont izgalmas élményeket tartogat a jövendő indulóknak.

Április elsején, vasárnap a solymári sportcsarnok (öltözővel, zuhanyozóval és bő választékú olcsó büfével) lesz a versenyközpont, a vadonatúj térkép méretaránya 1 : 6000, alapszintköze 2,5 méter. A fiatalabb generációra gondolva természetesen lesz gyermekverseny és szalagozott pálya is.( A többieknek keresztezniük kell a Budapest – Esztergomi vasútvonalat, az áthaladást – a versenyeinken már megszokott és másutt is terjedő – nem mért átmenettel vezetjük át a fénysorompós vasúti átjárón, ahol természetesen csak szabad jelzésnél megengedett az áthaladás.)
Térkép és pálya: Hegedüs Ábel

Az ELTE hallgatóknak és dolgozóknak, valamint solymári lakosoknak a nyílt kategóriákban való indulás ingyenes.

A 2012. ÉVI EÖTVÖS LORÁND EMLÉKVERSENY
Versenyinformáció: http://www.mtfsz.hu/megjelenites/versenynaptar/showevent.php?event=5278
Kiírás: http://www.mtfsz.hu/versenyinfo/6493_i_Eotvos2012_kiiras.pdf
Térképvázlat: http://www.mtfsz.hu/versenyinfo/6587_i_Eotvos2012_terkepvazlat.JPG

Várjuk minden csatlakozni vágyó ELTE-s jelentkezését, a sportághoz kapcsolódó kérdésekkel keresd Hajas Csillát, aki majd a helyszínen is nagy szeretettel vár téged, részvételi szándékod kérlek (lehetőleg március 27-ig) jelezd a sila@inf.elte.hu e-mail címen. További információk: http://people.inf.elte.hu/sila/tajfutas/