Boross Martin: Harminchatok

Egy álmessiás története

-kabbalisztikus játék-

Készült André Schwarz-Bart és Jiří Langer történeteinek, valamint valós események felhasználásával

Bemutató: 2012. április 15. 20:30, Zsinagóga
További előadások: 2012. április 16. 20:30, május 1., 2. 20:00 Zsinagóga

A talmudi legenda szerint harminchat igaz ember hordozza a vállán a világ egész súlyát. Külsőleg semmiben sem különböznek, sokszor maguk sem tudják, hogy kiválasztottak. Ha csak egy is hiányozna közülük, az emberiség egy óriási kiáltással megfulladna. Kiszámíthatatlan, hogy balsors, vagy szerencse lépdel egy igaz férfiú nyomában. Ha szerencsétlenség ér egy igaz embert, az mindennél szörnyűbb csapásokkal jár, de ha jó sors jut neki osztályrészül, abból részesül minden körülötte élő is.

Messiás-váró idők közepette egy fiatal idegen érkezik Lyutába. Mordecháj a Harminchatok körüli hiedelmeket meglovagolva, ártatlannak induló játékaival hisztériát kelt, és felforgatja a közösség életét. A különleges kisugárzású  fiú apró trükkök segítségével hiteti el a lyutaiakkal, hogy ő is egy, a harminchat Igaz ember közül. Szinte észrevétlenül a rajongás középpontjában találja magát, Szent szereppel ruházzák fel, amely a kezdeti könnyű dicsőség után bekebelezi, és eluralkodik rajta. Végül másokat is magával rántva válik mártírrá, így beteljesítve a valódi Igaz emberek sorsát.

Szereplők: Kárpáti Pál, Bánki Gergő, Szabó Domokos, Czakó Julianna, Tóth József, Keserű Imre, Kárpáti Péter, Tucker András, Fischer Balázs, Kollányi Irén, Gácser Kornélia , Boross Blanka

Zene: Ajtai Péter, Darvas Kristóf, Vázsonyi János
Konzultáns: Kárpáti Péter
Produkciós vezető: Rácz Anikó
Díszlet kivitelezés: Boros Lőrinc, Fischer Balázs
Jelmez kivitelezés: Gácser Kornélia
Grafika: Fischer Balázs, Téri Gáspár
Dramaturg: Sebők Borbála
Látványtervező: Boros Lőrinc
Rendező: Boross Martin

Jegyfoglalás  és információ a FÜGE szervezésében is:
Online: jegy@fugeprodukcio.hu
Telefonszám.: 0630 932 56 50