50. Alibi a Kamrában – Jubileumi lufivadászat a Tünet Együttessel

A Tünet Együttes zenés-táncos kihallgatása 2007-es Thália Színházbeli bemutatása óta jelentős hazai és külföldi karriert futott be. 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a „legjobb humoros pillanatért” járó Forgács-díjat, és nagy sikerrel szerepelt Helsinkiben a Savoy Teatteriben, a csehországi Hradec Královéban a Festival Theatre European Regions keretében és Bécsben a Mitteleuropäisches Theaterkarussel programjában. Az előadás május 7-én, hétfőn 19 órakor 50. alkalommal kerül közönség elé a Katona József Színház Kamrájában.

A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan „alibit” gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos kihallgatás során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet.

A független színházi életben kiemelkedőnek számító 5. születésnapot és 50 estét a társulat különleges módon ünnepli. A produkció 2010 őszén költözött a Kamrába, amely repertoárján azóta is szerepel. Az Alibi otthonra találását „Keresd a piros lufit!” akcióval tették emlékezetessé, amelynek keretében Budapest különböző, különösen Tünet-közeli pontjain elhelyezett piros lufikról készült fotókat vártak Alibi-jegyekért cserébe. Az 50. előadás alkalmából ezúttal 50 darab lufit rejtenek el a városban május 4-én, pénteken az esti órákban. A játék menete hasonló lesz: arra kérik a lufivadászokat, töltsék fel a piros lufikról készült képeket a Tünet Együttes Facebook profiljára vagy oldalára, megjelölve, hogy pontosan hol kapták lencsevégre a léggömböt. Az első 10 feltöltőt megajándékozzák egy jeggyel a jubileumi, május 7-i Alibi előadásra. Egy adott helyen elhelyezett lufi csak egyszer vesz részt a játékban.

Videó: http://youtu.be/NUd5dVVitq0

Rendező: Szabó Réka
Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szandtner Anna, Szász Dániel
Fény és díszlet: Szirtes Attila
Dramaturg: Peer Krisztián
Zene: Barna Balázs, Márkos Albert
Kosztüm: Bodnár Enikő
Koprodukciós partner: Thália Színház

http://tunetegyuttes.hu
http://facebook.com/thesymptoms
http://facebook.com/tunetegyuttes